Programajánló

2023.05.18. 19:18

Festum Varadinum – a záróhétvége programjai

Együttműködve a történelmi magyar egyházakkal, a civil és ifjúsági szervezetekkel, valamint az iskolákkal, az RMDSZ május 7–21. között megszervezi a 31. Festum Varadinum ünnepségsorozatot. Az alábbiakban a pénteki, szombati és vasárnapi programokat közöljük.

Forrás: Facebook/Festum Varadinum

Május 19, péntek: 11 óra – Szoboravató – Nepomuki Szent János. Szervező: Nagyváradi Római Katolikus Püspökség. Helyszín: Szentjobb; 13 – Vállalkozó mint mentor. Nekem hogyan sikerült? Szervezők: CED, Varadinum Alapítvány, RMKT, Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum. Helyszín: Léda-ház; 17 – A zene (is) összeköt minket! A Nagyváradi Művészeti Líceum és a debreceni Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakgimnázium közös koncertje. Helyszín és szervező: művészeti líceum; 17 – Petőfi 200 – mozgó múzeumbusz. Szervezők: Magyarország Kolozsvári Főkonzulátusa, Varadinum Kulturális Alapítvány. Helyszín: a vár; 17 – Könyvplacc. Szervezők: Ovisuli Egyesület, Holnap Kulturális Egyesület. Helyszín: a vár; 17 – Majális. Szervező: Varadinum Kulturális Alapítvány. Helyszín: a vár; 17 – Jurtabemutató. Szervező: Pusztai Farkasok Íjász Egyesület – Ordas Nemzetség. Helyszín: a vár; 17 – Baby Elvis-koncert a várban; 18 – A könyv barátai est – Emlékezés Borbély Szilárd íróra. Szervezők: Holnap Kulturális Egyesület, Debrecen önkormányzata. Helyszín: a vár; 18 – Könyvplacc – Jakab Norbert: Volt egyszer egy háború. Helyszín: a vár; 19 – Republic-koncert a várban; 21 – Azahriah-koncert a várban; 23 – Varadinum Majális After a Gekko Pubban – Cooky, MC Lajcsák; 23 – Varadinum Majális After a Moszkva kávézóban – Apple Room w/MIHAI POL.
Május 20., szombat: 9 – Majális a várban; 9 – Kézműves vásár a várban; 9 – Iskolák majálisa a várban; 9 – Örömfőzés a várban; 10 – Active Brothers: Ismerd meg a szervezetet, aki segít felfedezni Amerikát a várban; 10 – PKE HÖK Sátor a várban; 10 – MCC Sátor a várban; 10 – Aranydiplomák átadása az Ady Endre Líceumban; 10 – Nomád Kupa a vársáncban; 10 – Lelki oázis sátor a várban; 10 – Petőfi 200 – mozgó múzeumbusz a várban; 10 – Könyvplacc a várban, beszélgetés Dániel András íróval; 11 – Iszkiri-koncert a várban; 11 – MAKET-Sátor a várban; 11 – CV Chill zone a várban; 12 – Mozgásra fel! – sajáttestsúlyos páros edzés Debreczeni Edinával a várban; 12.30 – William Shakespeare: Sok hűhó semmiért – Notre Dame pódium, diákszínjátszó előadás a várban; 13 – Rákóczis iskolatáskák átadása a várban; 14 – Könyvplacc – Online bejelentkezés Wéber Anikóval a várban; 14 – Táncos, énekes előadás a várban; 14.10 – Tavaszi zsongás – tánc a várban; 14.15 – Terápiás kutyabemutató a várban; 15 – Könyvplacc – Bemutatkozik az Okosmese a várban; 17 – Könyvplacc – Digitális írástudók az iskolapadban a várban; 17 – Stevie Ker-koncert a várban; 18 – Beszélgetés Tompa Andrea írónővel a várban; 18 – Romanos-koncert a várban; 19 – eMstreet-koncert a várban; 20 – Mike Parkers Trio Theory (New York) – jazzkoncert a Moszkva kávézóban; 21 – Tankcsapda-koncert a várban; 23 – Varadinum Majális After a Moszkva kávézóban – Silent Party; 23 – Varadinum Majális After – Droplex, Prody, Preda, Davidd a Gekko Pubban.
Május 21., vasárnap: 9 – Majális a várban; 9 – Kézműves vásár a várban; 10 – PKE HÖK Sátor a várban; 10 – MCC Sátor a várban; 10 – Műterem a szabadban a várban; 10 – Active Brothers: Ismerd meg a szervezetet, aki segít felfedezni Amerikát a várban; 10 – Petőfi 200 – mozgó múzeumbusz a várban; 10 – Könyvplacc a várban; 11 – MAKET-Sátor a várban; 11 CV – Chill zone a várban; 16 – Rutkai Bori Banda-koncert a várban; 17 – Don’t Stop The Queen koncert- koncert a várban; 19 – Díjátadó gála a színházban; 19 – Anima Sound System-koncert a várban; 19.30 – Edmond – színházi előadás, Szigligeti Színház; 21 – Csík Zenekar, vendég: HOBO a várban.
A szervezők a műsorváltoztatás jogát fenntartják, ezért érdemes böngészni a folyamatosan frissülő www.festumvaradinum.ro honlapot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában