Beruházás

2023.05.24. 14:23

Alakulóban a Kossuth utcai mélygarázs felszíne

Forrás: PMO

ERDON-összeállítás

Zajlanak a munkálatok Nagyvárad belvárosában a Kossuth/Independenței utcai mélygarázs felszíni részén. Jelenleg a Sebes-Körös partjára levezető lépcső építése zajlik, ezeket gránitlapokkal burkolják majd. Dolgoznak a mélygarázs tetején helyet kapó épület betonszerkezetén is, itt a falak zsaluzása zajlik, amit a betonozás követ majd. A térkialakítás fő eleme a mélygarázs bejárata fölé épülő ingatlan, amely művészeti galériának és a képzőművészek által használt kiállítótérnek ad majd otthont. A kiállítótér üvegkupoláját a szecessziót idéző stílusban, virágos és geometrikus elemekkel díszítik majd. Az épület emeletes lesz, és falait vízteraszokkal és egy külső szökőkúttal látják el.

Az emeleti rész homlokzata visszahúzott emelet lesz a földszinthez képest, és üvegfallal látják el. A tér többi részére gránitból készülő, virágtartóval ellátott padokat és villanyoszlopokat helyeznek ki, ez utóbbiak napelemekkel fognak működni. A helyszínen épül még két kisebb, egyszintes épület is, az egyikben turisztikai tájékoztató pont, a másikban kereskedelmi egység fog működni. Ez utóbbi könnyű fémszerkezetes ingatlan lesz, melyet ponyvával kerítenek körbe, ezt a meleg idényben fel lehet majd húzni. A mélygarázstól a Szent László hídig tartó, egyelőre rendezetlen földterületen, ott, ahol a Mihai Eminscu-szobor is áll, utcai bútorzatot helyeznek ki, zöldövezetet és gyalogösvényeket alakítanak ki. A térátalakítás tervét Pafka Ernő építész készítette el, a kivitelező a Construcții Bihor, a beruházás összértéke 18.573.655 lej áfa nélkül.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában