Ajánló

2023.03.01. 09:30

Könyvbemutató Váradon

Az egykoron híres egyházi, magyar tannyelvű nagyváradi iskola, a Premontrei Gimnázium legutolsó igazgatója Tauszik Hermann Alajos (Lojzi) premontrei kanonok volt. A premontrei atya meghurcoltatásáról, életéről szóló kötetet mutatnak be Nagyváradon március 4-én, szombaton 16 órától, a Lorántffy Zsuzsanna Református Egyházi Központban, az Ezredévi emléktér/P-ța Libertății 40. szám alatt.
A könyvben az atya önéletírásán keresztül ismerhetjük meg a Szekuritáté (a kommunista Románia titkosrendőrsége) és az egyház kölcsönös összefonódását, a lélekromboló kirakatpereket, a börtönéveket, a szabadulást, a templomból való kitiltást. A könyvbemutatón Duma István egykori cellatárs is kifejti személyes tapasztalatait az 1992. szeptember 21-én elhunyt atyáról. A könyvet szerkesztette és az előszót írta Márton István, aki ingyenesen adja át a kötetet az érdeklődőknek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában