Tiltás

2022.12.16. 09:18

Másodfokon pert vesztett a Selina

Érvényben marad az a tiltás, miszerint a nagyváradi Selina cégcsoport három évig nem vehet részt közpénzből finanszírozott közbeszerzési eljárásokon.

BN-összeállítás

A Selina cégcsoport elvesztette azt a pert, melyet a romániai közúti infrastruktúrát kezelő vállalat (CNAIR) ellen indított, azt kérve, hogy a bíróság érvénytelenítse a CNAIR által kiadott elmarasztaló bizonyítványt, amivel azért büntette a cégcsoportot, mert az nem volt hajlandó az aláírt szerződés szerint megépíteni az Észak-Erdélyi Autópálya Bihar és Bisztraterebes közötti szakaszát. Első fokon még a cégnek adott igazat a bíróság, de a CNAIR fellebbezett, és így született meg a mostani jogerős döntés az ítélőtáblán. „Ezzel a döntéssel a Nagyváradi Ítélőtábla megállapította, hogy nem teljesülnek a közigazgatási aktus felfüggesztésének jogi feltételei, azaz nincsenek törvénytelenségre utaló jelek, ami más szóval azt jelenti, hogy ebben az összefüggésben a CNAIR a jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően járt el” – közölték a Jurnal Bihoreannal a CNAIR képviselői, hozzátéve, hogy hatályban maradnak az elmarasztaló bizonyítványban a Selina cégcsoportot sújtó rendelkezések, többek között az is, hogy három évig nem vehet részt Romániában közpénzből finanszírozott tendereken. Beniamin Rus, a cégcsoport tulajdonosa szintén a Jurnal Bihoreannak nyilatkozva elmondta: „Túl fogjuk élni. A Selina vállalatcsoportot nem lehet megszüntetni arra hivatkozva, hogy cselekvésképtelen. Képzett alkalmazottaink vannak, éppen most vásárolunk új gépeket és berendezéseket, és képesek vagyunk finanszírozni az összes folyamatban lévő szerződéseinket, sőt, még többet is.” A Selina cégcsoport 2020-ban írta alá a kivitelezési szerződést a 28,55 kilométernyi autópálya-szakasz megépítésére, de végül nem látott hozzá a 326 millió lej értékű munkához, mert megítélésük szerint a tenderkiíráskor a CNAIR mélyen alulárazta a beruházást. A cégcsoport a szerződés újratárgyalását kérte, amire a CNAIR nem volt hajlandó. Tizenhét hónapnyi huzavona után a CNAIR idén májusban felbontotta a szerződést és kiadta a negatív bizonyítványt a Selina cégcsoport ellen. Időközben új tendert is kiírt az autópálya-szakaszara 877 millió lej értékben.

Laptársunk felhívja a figyelmet arra, hogy a Selina csoport két tagja, a Drum Asfalt és a Trameco cégek pályázatot nyújtottak be a nagyváradi metropolisz övezeti körgyűrű megépítésére, amelyet a Bihar Megyei Tanács hirdetett meg, de a tanács elhárította a válaszadást arra a kérdésre, hogy a jogerős bírósági ítélet fényében figyelembe veszik-e ezeknek a cégeknek az ajánlatát, arra hivatkozva, hogy folyamatban lévő tenderekről az elbíráló bizottság tagjai nem adhatnak ki semmilyen információt. Egyébként a Drum Asfalt a nagyváradi intermodális szállítási csomópont építésre kiírt közbeszerzési eljárásra is benyújtott ajánlatot.

 

Címkék#Selina

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában