Koncert

2022.12.21. 11:36

Jótékonysági koncert Margittán

A szeretet ünnepének közelségében a margittai Horváth János Elméleti Líceum diáktanácsa gondolt egy nagyot és meg is valósította: december 17-én jótékonysági koncertet szervezett a művelődési házban az árvagyerekek számára.

Szőke Ferenc

 A jótékonysági koncert bevételéből a gálospetri Szentháromság Gyermekotthont és a székelyhídi Gyermek Jézus otthon lakói számára mutatták meg, hogy szeretettel gondolnak rájuk az ajándékozás hónapjában. Az esemény ötletgazdái és egyben főszervezői a Diáktanács elnöke, Kiss Bence és alelnöke, Tímár Dóra. Utóbbi a jótékonysági műsor műsorvezetői feladatát is magára vállalta. Szeretetmatricákat vásárolhatott a közönség, mely által 20 lej értékben támogatták az árva gyerekeket. Ezen túl egy urnába is elhelyezhették adományaikat a résztvevők. Az esemény szlogenje: „Szeretettel adni jó!” Szépszámú közönség gyűlt össze, hogy adakozzanak és megtekintsék a diákok műsorát. A bevezető részben Nagy Gabriella iskolaigazgató mondott beszédet, melyben gratulált a Diáktanács tagjainak a nemes cselekedethez, mely által nem saját maguknak, hanem azoknak a gyerekeknek gyűjtenek, akiknek a legnagyobb szüksége van rá. „Azt kívánom, hogy a jövőben minél kevesebb gyermeknek legyen szüksége az ilyen jellegű támogatásra, és azt is, hogy a közönség érezze át a közelgő ünnep misztériumát. Legyen hit, remény és szeretet”– monda beszédének befejező részében. 

 

Demián Zsolt alpolgármester is megtisztelte jelenlétével az eseményt. Beszédében visszaemlékezett a másfél évtized előtti időre, amikor ő vezette a helyi ifjúsági szervezetet, mely szintén nem "csak" a fiatalság számára szervezett programokat, hiszen elindította az Adventi Ökumenikus Kórustalálkozót, mely azóta is mindig nagy sikernek örvend. „Öröm számomra, hogy a mostani fiatalok sem csak saját magukra gondolnak, hanem másoknak is örömet szereznek tevékenységükkel.” Zárszavában gratulált és sok sikert kívánt.

Maga a műsor két részből állt: a dákok énekes-prózai-verses előadásából és a H-moll zenekar koncertjéből, melynek tagjai szintén a helyi diákok, vezetője pedig Nyírő Szabolcs vallástanár. Az első részben Mike Nóra XII-es diák és Zsisku Stefánia, aki vendégként érkezett az O. Goga Főgimnáziumból, énekszámai hangzottak el. A zömében angol nyelvű énekszámok között magyar is volt. Nem különösebben a szeretet ünnepére voltak „kihegyezve”, de előadásuk így is nagy sikert aratott. Ezt a részt prózai szinten Cseh Vanda IX-es diák erősítette, a szavalóversenyekről ismert, XI-es Fehér Jázmin pedig szavalatával emelte a műsor színvonalát. A közönség elismerését nagy tapssal fejezte ki, mely műsorukat és adományozási ötletüket egyaránt jutalmazta. A második részben a H-moll zenekar lépett színpadra, erre az alkalomra készített műsorával. Ennek konkrét témája már a karácsony volt. A zenekar nagy népszerűségnek örvend, megalakulásuk óta pályájuk egyenesen felfelé ívelő. Produkciójukat nagy vastaps jutalmazta, de a legnagyobb elismerés az árva gyerekek arcán megjelenő mosoly lesz számukra, az adomány átadásakor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában