Új tanév

2022.09.07. 17:00

Réven is ünnepélyes tanévnyitóval kezdődött az oktatás

Hétfőn reggel kilenc órakor Réven is megnyitotta kapuit a Technikai Kollégium. Idén 930 diák tanul majd a Sebes-Körös menti község tanintézményeiben.

BN-összeállítás

Az  elsősök felvonulását, illetve az ortodox, görög-katolikus lelkészek köszöntőjét követően - Papp Csaba református lelkipásztor tartott rövid áhitatot az iskola udvarán. A 90. zsoltár 12. verséből (Taníts minket úgy számlálni napjainkat, hogy bölcs szívhez jussunk! ) vett gondolatokkal köszöntötte a jelenlévőket, majd kiegészítette a felvett igét a heidelbergi káté 104. kérdésének a feleletével: "Mit követel Isten az ötödik parancsolatban? Azt, hogy atyámnak, anyámnak és valamennyi elöljárómnak minden tiszteletet, szeretetet és hűséget megadjak, és magamat minden jó tanításnak és büntetésnek illő engedelmességgel alávessem, azonfelül az ő gyengeségeik iránt türelmes legyek, mivel Isten minket az ő kezük által akar vezetni."

 

"Az a hivatás, amit a lelkipásztorok, a pedagógusok magunkra vállaltunk Isten kegyelméből azt jelenti, hogy ezeket a fiatal lelkeket, akiket a Teremtő ránk bízott, legjobb hitünk, tudásunk és felkészültségünk szerint neveljük, irányítsuk" - mondta többek között Papp Csaba.

Ezt követően Malai Florin, az iskola igazgatója olvasta fel a megyei tanfelügyelőség köszöntőjét, üdvözölte a tanintézmény tanulóit, tanerőit és kívánt mindenkinek sok sikert. Májer Zoltán aligazgató reményét fejezte ki, hogy egyetlen kisiskolás sem fog csalódni a tanintézményben, mindig nagy szeretettel fog belépni ebbe az épületbe és mindenki megleli majd a számításait. Dorel Cosma polgármester köszönetet mondott mindazon szülőknek, akik a révi tanintézménybe íratta be a gyerekét. A helyi önkormányzat sikeres pályázatának köszönhetően az iskola 870 tablettet, laptopokat kapott, az osztálytermekben pedig okostáblák és kivetítők várják a tanulókat - jegyezte meg. A megyei rendőrség tanévnyitó üzenetét Ianc Cristian, a helyi rendőrség vezetője olvasta fel.

 

A magyar tagozaton 60 diák tanul, az óvodában 18 magyar gyerek van, az előkészítősök a I osztályosokkal, a II., III., és IV. osztályosok együtt, az V. a VII. osztállyal, a VI. a VIII. osztállyal lesz együtt. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában