Beruházás

2022.09.23. 13:09

Korszerűsítik a nagyszalontai mentőállomást

Ciucur Losonczi Antonius

A megye közgyűlése tegnap egyhangúlag jóváhagyta, hogy együttműködési megállapodást kössön a Bihar Megyei Tanács a megyei mentőszolgálattal a nagyszalontai mentőállomás korszerűsítése érdekében. Az igény a mentőszolgálat részéről merült fel, miután tárgyalásokat folytatott az ingatlan tulajdonosának és kezelőjének a törvényes képviselőivel. A szerződés értelmében a két intézmény közösen hajtja végre a beruházást.

 

„A helyiség a megyei tanács tulajdonát képezi, és néhány éve a mentőszolgálatot lett megbízva az adminisztrálásával. Jelenleg a megyei tanács a belső udvar felújítását végzi. Arra törekszünk, hogy az épület modernizálása az egészségügyi minisztérium támogatásával valósuljon meg, s megígérték nekünk, hogy finanszírozást kapunk rá. A megyei tanács ugyanakkor minden segítséget megad a mentőszolgálatnak, például a mi tervezőcsapataink készítik majd el a tervdokumentációkat. Reményeink szerint legkésőbb jövő tavasszal már civilizált körülmények közt dolgozhatnak ott a mentősök” – közölte Ilie Bolojan megyei tanácselnök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában