Gyászmenet

2022.07.28. 19:02

Utolsó útjára kísérték a Bihar mellett elhunyt motorost

Fotók: bihon.ro

Erdon-összeállítás

Több százan kísérték utolsó útjára csütörtökön azt a motorost, aki Bihar mellett, egy tragikus közlekedési balesetben vesztette életét a hét elején. Mint portálunkon is olvashattak róla, a szerencsétlenség hétfőn kora este történt a 19-es jelzésű országúton, Bihar külterületén. Egy 51 éves Gorj megyei férfi egy utánfutós kisteherautóval haladt Nagyvárad irányából Bihar felé, majd egy veszélyes kanyarban nem tartotta be az útviszonyoknak megfelelő sebességet – ennek körülményeit még vizsgálják –, elvesztette az uralmat a jármű irányítása felett és áttért az ellenkező menetirányú sávra, ahol ütközött egy motorossal. A motor Bihar irányából Nagyvárad felé haladt, és egy 40 éves nagyváradi férfi vezette azt. A motorkerékpár vezetője többszörös sérüléseket szenvedett, és sajnos már nem lehetett megmenteni az életét: a helyszínen elhunyt. Az ügyben gondatlanságból elkövetett emberölés miatt indult vizsgálat.

Az elhunyt férfi, Mircea Lațcău gyászszertartására a nagyváradi városi temető Hașaș-kápolnájában került sor csütörtökön, július 28-án. Több százan vettek részt ezen, a család, a hozzátartozók és a barátok mellett olyanok is, akik talán nem ismerték személyesen az elhunytat, de a nagyváradi motoros közösség tagjai.

Egy órával a temetés előtt a motorosok az állatkert előtt gyülekeztek, majd innen együtt vonultak a Rulikowski temető irányába, 14.45 óra körül. Több tucatnyi motoros vett részt a menetben, azon klub egyik tagjának a felhívására, amelyhez Mircea Lațcău is tartozott. Az általuk megtett útvonalon a rendőrök leállították a forgalmat.

Mircea Lațcău a motorkerékpárok szerelmese volt, az évek során több mint 60 kétkerekűje volt. „Mircea az a fajta motoros volt, aki a hosszú távú utakat kedvelte. Számára egy út 1500 kilométernél kezdődött” – nyilatkozta Dragoș Remus, a gyászmenet szervezője és Mircea egyik barátja. A férfit jól ismerték a helyi és az országos motoros közösségekben, valamint nemzetközi szinten is. Ennek egyik bizonyítéka volt a külföldi barátok által küldött, motorkerékpár formájú koszorú is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában