Hazatérés

2022.06.22. 18:00

Toró József festőművész alkotásaiból nyílt kiállítás

Hazatérés címmel nyílt egyéni kiállítása Nagyváradon Toró Józsefnek a Tibor Ernő Galériában. A nagyváradi származású, jelenleg azonban Debrecenben élő és munkálkodó festőművész 2004 és 2022 közötti alkotásainak válogatását tekinthetik meg az érdeklődők a következő, közel két hétben, június 21. és július 3. között.

Fotó: Pikó Stefánia

Pikó Stefánia

A kiállításmegnyitón részt vevő szépszámú közönséget a Tibor Ernő Galéria művészeti vezetője, Csathó Töhötöm köszöntötte, aki elmondta – az alkotásokon végignézve főleg – nagyon sajnálja, hogy Toró József nem maradt Nagyváradon, hiszen jó néhány évig volt oszlopos tagja a galériának. A viszontlátás nagy öröm a galéria számára, a művészeti vezető felidézte, utoljára 2012-ben volt kiállítása itt a festőművésznek. Mivel az esemény társszervezője, a Partiumi Magyar Ház mellett Debrecen városa volt, testvérvárosunk képviseletében jelen volt dr. Puskás István is, aki egyúttal a tárlatot is megnyitotta. „Egy olyan kiállítás, egy olyan alkotó érkezett ide, akin keresztül remekül be tudjuk mutatni a két város élő kapcsolatait, azt, hogy az ilyen alkalmak messze többet jelentenek a kulturális programok protokolláris cseréjénél, hiszen ezek élő és produktív kapcsolatok, amelyek mindkét várost folyamatosan gazdagítják” – fogalmazott az elöljáró. Kiemelte, Toró József nemcsak művészként, hanem pedagógusként is fontos tagja Debrecen közösségének.

A jelenlévők az ünnepi alkalmon magával a művésszel is találkozhattak, és kihasználhatták a lehetőséget, hogy magától az alkotótól kérdezzenek rá egy-egy festmény mondanivalójára, vagy akár az alkotói folyamat kulisszatitkaira.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában