Búcsúztató

2022.05.27. 11:00

Kötettel és Tóth Andi koncerttel kedveskedtek a végzős diákoknak

Fotó: Alexandru Nițescu

Fotó:

A Bihar megyei és nagyváradi magyar tannyelvű végzős osztályok együttes, jelképes búcsúztatására került sor csütörtök este a vár szabadtéri amfiteátrumában a 30. Festum Varadinum keretében, az RMDSZ és a Rákóczi Szövetség szervezésében. 

A köszöntő beszédek (szólt az egybegyűltekhez Sele Tünde, a Rákóczi Szövetség Bihar megyei szervezetének alelnöke, Vad Márta, a nagyváradi Ady Endre Elméleti Líceum igazgatója, Tornai Melinda, a nagyszalontai Arany János Elméleti Líceum igazgatója, valamint a végzősök részéről Szabó Kincső, a Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum tizenkettedikes diákja) után az iskolák képviselői átvehették a már hagyományosan elkészült Téglák a falban című összesítő kiadványt, amelyben szerepelnek a megye magyar iskoláinak végzős diákjainak és az őket oktató tanároknak névsora, közös élményleírása. Az átadás után a diákok számára a szervezők egy Tóth Andi-koncerttel kedveskedtek, aki a közeli színpadon lépett fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában