Több helyszínen

2022.05.31. 15:00

A magyar népzenét népszerűsítették

Hegedűs Krisztina

A 30. Festum Varadinum ünnepségsorozat keretében több helyszínen is fellépett a nagyváradi Soroglya zenekar azzal a céllal, hogy a magyar népzenét népszerűsítsék különböző magyar helyszíneken. 
„Lehetőségünk nyílt ötletet adni a programszervezőknek, ezért a választásunk a magyar népzene népszerűsítésére esett, így minden nagyváradi magyar helyen volt egy zenekari megjelenésünk a rendezvény alatt” – fogalmazott Dallos Levente, a zenekar prímása, akivel a Soroglya utolsó festumos megjelenésekor beszéltünk. Az elmúlt hetekben a zenekar folk estéket szervezett a Lokálban, a Moszkva Kávézóban, a Léda-házban és a Bodegában. Az ünnepségsorozat alatt felléptek a Borpart színpadán, végül a várban megrendezett majálison, ahol véletlenszerűen kiválasztott helyszíneken kezdtek el zenélni. Ottjártunkkor például a vészhelyzetek esetére kirendelt mentőautóból szólt a muzsika, de csak rövid ideig, majd nem sokkal később a középső udvar egyik sátra alól szólalt meg a zene. Bár a programfüzet szerint vasárnap délután három órától voltak jelen, valójában már dél óta a várban voltak és kisebb megszakításokkal játszottak. A Soroglyát a vár minden pontján örömmel fogadták, és annak ellenére, hogy Dimény Eszter ezúttal nem énekelt, az érdeklődők lelkesedéssel kapcsolódtak be az énekkel.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában