Szavalóverseny

2022.04.08. 11:23

Kányádi-versek Arany városában

BN-összeállítás

 

Két év után visszaterelődni látszik az élet a saját medrébe, ugyanis április 4-én ismét sor került a XX. Kányádi Sándor versmondó verseny körzeti szakaszára a nagyszalontai Arany János Elméleti Líceumban. A résztvevők három korcsoportban mérték össze tehetségüket.

Az előkészítő–első osztály, második– harmadik osztály, valamint a negyedik osztály kategóriájába személyiségükhöz, korukhoz illő Kányádi Sándor-verssel lehetett nevezni. A nehéz helyzetben lévő zsűri pontozta a versenyben részt vevők helyes, tiszta beszédét, az előadásmódot, a szöveghűséget, a levegővel való helyes gazdálkodást. Ennek megfelelően korcsoportonként igen szép eredmények születtek, számos versenyző jutott tovább a megyei döntő színpadára. 

Előkészítő–első osztályos korcsoportban Ilyés Huba, Oláh Fanny, Szász Blanka Ludovika és Szigeti András, második–harmadik osztályos kategóriában Bordás Albert, Mikló Kincső Anna, Sára Cyntia Jázmin és Szabó Emilly jutottak tovább. A negyedik osztályosokat Balla Beatrix és Külüs Anett Freya képviseli az online térben megrendezésre kerülő megyei versenyen.

A szervezők ezúton is köszönik Bagosi Éva nyugdíjas tanítónő, Czégé Réka magyartanárnő és Veres Mónika tanítónő munkáját a zsűrizésben, valamint a Pro Pueris egyesületnek az anyagi támogatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában