Munkálatok

2022.01.23. 11:17

Lefúrták a cölöpöket a nagypiacnál

A nagyváradi nagypiac közelében épülő közúti aluljárónál befejezték a cölöpök lefúrását, adja hírül közleményében a polgármesteri hivatal. Az utolsó, nyolcvanhatodik tartóelem szerdán került a helyére a Ghillányi (Cantemir) úton, ahol a közúti aluljáró kivitelezője a támfalat építi a Cicero tömbház melletti részen. Az építkezés során melegítik a betont, hogy betartsák az építkezésben elfogadott normákat. A munkálatoknak egyébként már mintegy a negyede elkészült. A kivitelező most a szádpadló belső helyét alakítja ki, ugyanakkor folytatódnak a közmű-munkálatok is, ezek közül a legfontosabb a nagypiac előtti esővíz-elvezető csatornák kiépítése. Az autóforgalmat a villamossínekre terelték, hogy tudjanak dolgozni a kivitelezők.

A munkálatok során, mint már említettük, aluljárót építenek a Ghillányi és a Vámház (Evreilor deportați) utcák kereszteződésében, itt két körforgalmat is kialakítanak, ezek alatt halad majd el az aluljáró. A felszínen a villamosok zöld utat kapnak majd a tovahaladásra. Mindemellett öntözőrendszert is kiépítenek itt, felújítják a járdákat és a gyalogos övezeteket, valamint a bicikliutakat és a megállókat, ugyanakkor fákat és cserjéket is el fognak ültetni. A kivitelező a Freyrom, a Procons Group, a Metabet CF és a Leko Construct cégekből álló konzorcium. A beruházás értéke 27.004.232 lej áfa nélkül, a költségek 98 százaléka vissza nem térítendő uniós forrás. A kivitelezési időszak tizenöt hónap, a becslések szerint a munkálat idén októberben fejeződik be.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában