Bontás

2024.05.30. 21:51

Folytatódnak a házbontások

Fotó: Alexandru Nițescu

ERDON-összeállítás

Megkezdődött a nagyváradi Körös utcán a belváros irányába a bal oldalon lévő házak bontása a Vitéz utcai kereszteződésben, emiatt nehézkesebb az autós és gyalogos közlekedés abban az övezetben. A területet június 10-ig kell teljesen megtisztítani, hogy a kivitelező rá egy hétre elkezdhesse az építkezést. 

A váradi önkormányzat tavaly vette meg a házakat a tulajdonosaiktól, összesen mintegy egymillió eurót fizetve ki nekik, és idén május közepén kezdődött el a bontás. A közúti aluljárók elkészülte után a lebontott házak helyén épülnek meg az aluljárót elkerülő sávok. 

A helyi önkormányzat el akarja érni azt, hogy minél hamarabb lebontsanak ott minden ingatlant, hogy azt követően a Freyrom cég lehetőleg már június 15. környékén megkezdhesse az építkezési munkálatokat. A kivitelezés időtartamára elterelik a környéken a forgalmat, de hogy pontosan milyen alternatív útvonalak állnak majd az autósok rendelkezésére, azt csak a jövő héten fogják eldönteni az illetékesek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában