Támogatás

2024.05.30. 18:04

Lombikprogram: újra kell igényelniük a támogatást azoknak a pároknak, akik tavaly nem kapták meg a pénzt

Illusztráció

Forrás: Pexels

Agerpres

Újra kell kezdeniük a kérelmezési eljárást azoknak a meddőséggel küzdő pároknak és egyedülálló nőknek, akik tavaly jogosultságot szereztek az állami támogatásra a lombikprogram keretében, de nem kapták meg a pénzt - jelentette be a csütörtöki kormányülés után a családügyi miniszter.
Natalia Intotero sajtótájékoztatóján elmondta, hogy akárcsak tavaly, idén is 150 millió lej a program költségvetése, ami 10 ezer pályázó kezelésére elég. E szerint a meddőséggel küzdő párok és egyedülálló nők 15 ezer lejes támogatást igényelhetnek, amit két részletben kapnak meg, 5000 lejt gyógyszeres kezelésre, 10 ezer lejt orvosi beavatkozásokra.
A miniszter elmondta, hogy a múlt évtől eltérően a támogatás igényléséhez szükséges dokumentumokat elektronikusan kell benyújtani. A jogosultsági feltételeket a családügyi minisztérium honlapján teszik majd közzé. Az igénylések benyújthatók, amint a lombikprogram újraindításáról szóló, csütörtökön elfogadott kormányhatározat megjelenik a Hivatalos Közlönyben - részletezte Intotero.
A tárcavezető adatai szerint tavaly mintegy 24 ezer, a jogosultsági feltételeket teljesítő pár vagy egyedülálló nő igényelt állami támogatást, és 10 ezer igénylést hagytak jóvá. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában