DIICOT

2024.05.30. 18:50

Egymillió eurót érő kokaint foglaltak le egy Giurgiu megyei házkutatás során

Illusztráció

Agerpres

A DIICOT ügyészei őrizetbe vettek három kábítószer-kereskedőt, akik közül az egyiket már korábban is elítélték hasonló bűncselekmények miatt, miután a Giurgiu megyei Mihăileşti város egyik házának udvarán elásva találtak 14 kilogramm kokaint, amelynek piaci értéke meghaladja az egymillió eurót.
A szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség (DIICOT) csütörtöki közleménye szerint 2024 januárja és májusa között a három gyanúsított nagy kockázatú kábítószereket birtokolt és adott el bukaresti, illetve Ilfov és Giurgiu megyei drogfogyasztóknak.
Az ügyészek szerdán tartottak házkutatást a Giurgiu megyei Mihăileşti egyik házánál, ahol a három gyanúsított közül kettő lakik. Az akció során 14 kilogramm kokaint, valamint körülbelül 800 gramm kannabiszt és kannabiszgyantát találtak a hatóságok.
A fóliákba és dobozokba csomagolt kokaint, amelynek a piaci értéke meghaladja az egymillió eurót, a ház udvarán találták meg elásva. A házkutatás nyomán több aprítót és precíziós mérleget, kábítószerek nyomát viselő tárgyakat és egyéb bizonyítékokat gyűjtöttek be az ügyészek. A DIICOT ügyészei indítványozni fogják a bukaresti törvényszéknek a három gyanúsított előzetes letartóztatását.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában