Karácsony előtt

2021.12.18. 13:01

Érmellék Ízei és Termékei a váradi Nagyvásártéren

Ismét várja a vásárlókat Nagyváradon az Érmelléki Gazdák Egyesülete által rendszeresen megszervezett Érmellék Ízei és Termékei Vásár. A Nagyvásártéren (December 1. park) megrendezett vásár kiváló alkalmat nyújt azok számára, akik helyi, illetve egyedi termékkel szeretnék megajándékozni szeretteiket vagy az ünnepi asztalt szeretnék gazdagítani.

János Piroska

A vásáron ezúttal is a hagyományos felhozatallal találkozhat az érdeklődő, a termelők, kézművesek természetesen a közeledő ünnephez igazították a kínálatot, így például karácsonyi asztaldíszek, adventi koszorúk, kézzel készített karácsonyfagömbök, levendulás mézeskalács és más illatozó ajándéktárgyak, ékszerek, 25–36 lej közötti árban kapható pihe-puha papucsok, bárány plüssfigura-párna, játékok, kalotaszegi ruhába öltöztetett babák is várják, hogy hazavigyék. 

 

Az ajándéktárgyak mellett ugyanakkor szörpök, lekvárok, különféle sajtok közül lehet válogatni az ünnepi asztalra, de nem hiányzik a felhozatalból a tepertő, a hurka és a házi kolbász sem. Aki a mézeskalácshoz elengedhetetlen mézet szeretné beszerezni, annak is érdemes kilátogatnia a vásárba: egy üveg vegyes méz 32 lej, akácméz pedig 50 lej körüli árban kapható. 

A vásár szombaton és vasárnap 10 – 18 óra között tart nyitva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában