Korlátozások

2020.11.03. 09:17

Újabb települések „vörösödtek be”

A Bihar Megyei Vészhelyzeti Bizottság november 2-ai ülésén, a megyei közegészségügyi igazgatóság (DSP) adatai alapján 20 településen rendelte el, illetve hosszabbította meg a vörös forgatókönyvet, ott, ahol az elmúlt tizennégy napban az ezer főre számolt esetszám meghaladta a hármat. A határozat a következő településekre érvényes: Szentandrás, Oláhszentmiklós, Vizesgyán (Toboliu), Szentmárton, Nagyvárad, Harangmező (Hidişelu de Sus), Vedresábrány (Abrămuţ), Nagyürögd (Nojorid), Olcsa, Biharkaba (Căbeşti), Vársonkolyos, Élesd, Tasnádbajom (Boianu Mare), Értarcsa, Cséffa (Cefa), Nagyszalonta, Hegyközpályi, Körösgyéres, Barátka, Madarász. A lakosságot érintő legfontosabb változás a vörös forgatókönyv életbe léptetése után az, hogy immár szabad téren is kötelező a szabályos (orrot és szájat is takaró) maszkhasználat minden öt évnél idősebb személy számára. További szigorítás az, hogy minden vendéglátóipari egység belső helyiségeit bezárják, de működhetnek a teraszok, illetve működhet a házhoz szállítási szolgáltatás. Bezárnak továbbá a játékbarlangok, a mozik, a színházak, a koncerttermek stb.

Valamivel enyhébb előírások vannak érvényben azokon a településeken, ahol az elmúlt tizennégy napban az ezer főre számolt esetszám 1,5–3 között mozog. Ezeken a településeken a vendéglátóhelyek, a mozik, az előadótermek, a játékbarlangok csak 06–22 óra között tarthatnak nyitva, és csak befogadóképességük maximum 30 százalékát használhatják ki, továbbá tilos mindennemű kültéri közösségi rendezvényt, koncertet, fesztivált, privát vagy nyilvános eseményt szervezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában