Ítélet

2024.06.13. 09:56

Brutális gyilkosság: előzetesbe kerültek a vádlottak

Forrás: ebihoreanul.ro

Erdon-összeállítás

Fejenként harminc napos előzetes letartóztatásra ítélték azt a három személyt, akit egy 31 éves nő meggyilkolásával vádolnak. Mint portálunkon is olvashattak róla, a nő holttestét kedden reggel találták meg a nagyváradi Oneștilor utcán, egy ott leparkolt ponyvás utánfutóban. Az ítélet annak meghozatalától számítva 48 órán belül megfellebbezhető, ez esetben a Nagyváradi Ítélőtábla dönt. 

A. O., D. E. és G. R. kihallgatása szerdán zajlott az ügyészségen. A sajtónak egyikük sem nyilatkozott a nap folyamán, D. E. ráadásul obszcén jelekkel illette a riportereket. A három személy elleni ítéletet szerdán délután hozták meg, a vád mindegyik esetben kegyetlenséggel elkövetett, minősített emberölés és kegyetlenséggel elkövetett, minősített emberölési szándék.

A kihallgatások során az ügy további részleteire is fény derült. A meggyilkolt nőt és annak lánytestvérét – aki jelenleg kórházban van – hónapokon át kínozták: éheztették és gyilkossággal fenyegették őket, illetve többször meg is verték az áldozatokat, amiért nem kerestek elegendő pénzt a prostitúcióval. Kiderült az is, hogy az áldozatok és az agresszorok mind együtt éltek egy váradszőllősi lakásban, március vagy április óta. A két fiatal nő a fürdőszobában kellett aludjon, és a tömbház körüli kukákból kerestek maguknak élelmet. „2024 márciusa vagy áprilisa óta, június 10-ig élt együtt egy Grigore Moisil utcai lakásban a két áldozat, T. H. és T. R., valamint agresszoraik, a 31 éves férfi, O. A., egy 24 éves nő, G. R., aki feltehetőleg a férfi élettársa, valamint D. E., egy 28 éves nő” – nyilatkozta Cristian Ardelean ügyész. 

A 31 éves nőt valószínűleg szombaton ölték meg, majd a holttestét egy bőröndbe rejtették. A holttestet hétfőig a lakásban tartották, majd aznap reggel vitték el az Őssi negyedbeli Prima tömbházak parkolójába egy bérelt utánfutóban, amit egy taxival vontattak el odáig. Ugyanebben a taxiban ült a három gyanúsított is. 

Forrás: ebihoreanul.ro

A megölt nő 28 éves testvére 30–40 nap orvosi kezelésre szorul, amennyiben nem merülnek fel komplikációk – nyilatkozta Cristian Ardelean ügyész. Az állapotfelmérése során kiderült, hogy az elmúlt két heti rendkívül alacsony kalóriabevitel miatt súlyos alultápláltság lépett fel, s a sérülésekkel együtt életveszélybe került. A vizsgálatok alapján a nő körülbelül két hete nem evett. Ez az oka annak, hogy a vádat kiterjesztették kegyetlenséggel elkövetett, minősített emberölési szándékra is.

Mint arról már beszámoltunk, a rendőrséget A. O. értesített kedd reggel, s egyébként ő beszélt arról is, hogy egy Oneștilor utcai lakásban van az áldozat testvére, így találták meg őt. A nő a lakás fürdőszobájában volt összeesve, súlyos egészségi állapotban.

A kérdésre, hogy mi volt az oka annak, hogy a férfi maga telefonált a hatóságoknak, Ardelean nem adott pontos választ: ,,Nem tudjuk, mi volt a stratégia. A bizonyítékokról nem beszélhetek, de azt elmondhatom, hogy ő hívta fel az 112-t és hogy közreműködött a két bűncselekmény elkövetésében." Ardelean azt is elárulta, hogy a két áldozat és a lakásban tartózkodó egyik nő is prostituált volt. Egyelőre nem nyomoznak emberkereskedelem és futtatás ügyében, az ügyész a bizonyítékok alapján azonban elrendelhet újabb intézkedéseket. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában