Feltételekkel

2024.02.29. 15:47

Házi őrizetbe került a szomszédja kutyáját lelövő erdész

Illusztráció

BN-összeállítás

A kéthetes előzetes letartóztatást követően hazamehetett az a gyalányi (Delani) erdész, aki február elején fényes nappal szándékosan lelőtte a szomszédja kutyáját. A Bihar Megyei Törvényszék február 28-án döntött I. B. 57 éves gyalányi férfi kiengedéséről, viszont a gyanúsított 17 napig házi őrizetben marad, ez idő alatt nem beszélhet a sértettel, sem más, az ügyben érintett szemtanúval. Amennyiben az erdész megsérti a házi őrizet feltételeit, újra előzetes letartóztatásba kerül.
A Bihardobrosdi Erdészeti Kerület 57 éves erdészét azzal gyanúsítják, hogy február 9-én 10.40 óra körül a háza ablakából lőtte le az egyik szemközti szomszédja kutyáját. Az állat gazdája ellenőrizte a környéken felszerelt térfigyelő kamera felvételeit, ezeken látszott, hogy a kutya a kapu alatt próbált visszabújni az udvarra, amikor a lövés eldördült. A sérült négylábúnak még sikerült visszamásznia a ház udvarára, ahol végül kimúlt. A sértett február 14-én értesítette a rendőrséget, amely a helyszínen házkutatást tartott. A nyomozók megállapították, hogy az erdész engedéllyel tartotta ugyan a fegyvert, de azt nem használhatta volna otthonában. A házkutatást követően a gyanúsítottat bekísérték kihallgatásra a Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság székhelyére, ezután elrendelték 24 órás őrizetbe vételét, majd egy nappal később a Belényesi Bíróság előzetes letartóztatásba helyezte. A döntés ellen az erdész két hét múlva fellebbezett, amelyet a Bihar Megyei Törvényszék most jóvá is hagyott

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!