Konfliktus

2023.11.15. 13:11

Szándékosan ütötte el kollégáját egy Szilágy megyei teherautó-sofőr

Meghökkentő eset történt kedden a Bors II határátkelőnél: egy szóváltást követően egy Szilágy megyei sofőr elütötte teherautójával Bihar megyei kollégáját.

Forrás: bihon.ro

BN-összeállítás

Eljárást indított a rendőrség egy 36 éves Szilágy megyei teherautó-sofőr ellen, aki kedden reggel a Bors II határátkelő közelében szándékosan elütött egy másik, Bihar megyei sofőrt, akivel korábban összeveszett. A két férfi a teherautó-súlymérő berendezés előtt állt sorban, mikor egyikőjük megpróbált előrébb jutni. A veszekedés akkor durvult el, amikor a 36 éves sofőr egy kővel betörte 31 éves nagyürögdi kollégája szélvédőjét. A Bihar megyei sofőr kiszállt a teherautóból, ekkor a Szilágy megyei férfi beindította saját teherjárművét, és szándékosan elütötte a fiatalabb férfit, akit fejsérülésekkel szállítottak kórházba. Az esetet a határátkelőnél felszerelt térfigyelő kamerák is rögzítették. A Bihoreanul információi szerint a Szilágy megyei férfinek nem ez volt az első ilyen esete: 2021 novemberében érvénytelenítették jogosítványát, de azt később újra megszerezte.

A rendőrség közleménye szerint az esetet 10.46 órakor jelezték a 112-es segélyhívó számon, a helyszínre a mentőkön kívül több rendőri egység is kiszállt. A rendőrség azt is megerősítette, hogy az eset egy veszekedést követően történt. Mindkét sofőrt megszondáztatták, az eredmény negatív lett. A sofőrt nem vették őrizetbe, épp ezért történhetett meg az, hogy pár órával a gázolást követően a 36 éves Szilágy megyei férfi újabb rongálást követett el, szintén a Bors II határátkelő mellett: kora este 18 óra körül egyelőre még ismeretlen okok miatt betörte egy másik teherautó szélvédőjét is egy befőttes üveggel. Ezúttal a rendőrök drogtesztet is végeztek, ennek eredménye negatív lett. A vétkes sofőrt kórházba szállították, ahol elmeorvosi vizsgálatnak vetették alá. Mindkét ügyben eljárást indítottak ellene. A nyomozást folytatják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!