Viharkárok

2023.07.26. 09:18

Több mint ötszázan hívták az 112-t a keddi vihar után

Forrás: ISU

Törő Enikő

A keddi vihar, mely szinte egész Bihar megyén végigsöpört, jelentős károkat okozott. Több jármű megrongálódott, járhatatlanná váltak az utak és sétányok, emiatt 17.00 és 20.20 óra között a 112-es sürgősségi hívószámon keresztül a Körösök Katasztrófavédelmi Felügyelőséghez 545 hívás futott be. A legnagyobb károk Nagyváradon, Nagyszalontán, Élesden és Margittán történtek, szerepel az ISU szerdai közleményében, de más településeken is voltak gondok. 

Mozgósították a nagyváradi, margittai, nagyszalontai, élesdi, püspökfürdői és szalárdi csapatokat, akik 17.00 és 23.30 óra között 137 bevetésen vettek részt, ebből több mint 100 alkalommal Nagyváradon hárítottak el viharkárokat. Ez idő alatt több mint 60 helyszínen távolítottak el országútról és megyei útról kidőlt fákat és letört ágakat, melyek korlátozták a forgalmat, valamint 11 házról és épületről a teljesen vagy részben tönkrement tetődarabokat takarították el. Emellett 54 személyautót a kidőlt fák, letört ágak alól kellett kiszabadítani, 11 fa dőlt ki járdákra és kerítésekre.

Az ISU közleménye szerint a viharban egy személy megsérült, egy kitört ablaküveg darabjai sebesítették meg, a sérülés súlyosságáról nem érkezett információ, a pácienst kórházba szállították. 

A megyében több településen szakadtak le áramkábelek, emiatt több mint 34 ezer fogyasztó maradt áram nélkül kedd este. A helyreállítást 31 csapat végezte, a munkát még kedd este elkezdték. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!