Rácsok mögött

2021.11.08. 08:00

Emberölési kísérlettel vádolják Tataros község polgármesterét a férjével együtt

Fotó: Illusztráció

BN-összeállítás

Előzetes letartóztatásba helyezték Tataros község polgármesterét és férjét, akiket emberölési kísérlettel vádol a Bihar Megyei Törvényszék. A törvényszék mellett működő ügyészség tájékoztatása szerint L. B. és férje, P. B. szeptember 29-én kora délután egy tatarosi építőanyag-raktárban összeszólalkoztak I. B. volt ügyésszel, akivel már korábban is konfliktusuk volt. A szóváltás pillanatok alatt tettlegességgé fajult, a két vádlott nekiesett az áldozatnak, ököllel ütötték, rúgták, és a bántalmazást folytatták azt követően is, hogy az áldozat a földre esett. Ekkor a férj egy negyven centiméteres fémvágó eszközzel többször is fejbe verte az áldozatot, miközben a felesége folyamatosan rugdosta a földön fekvő férfit.

Fotó: ebihoreanul.ro

Az ügyészség közleménye kiemeli, hogy a verés után a két elkövető otthagyta a helyszínen az áldozatot, nem hívtak orvosi segítséget hozzá. I. B. koponyatörést szenvedett, és több csontja is eltörött, az orvosok megállapították, hogy életveszélyes, száz napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. A Bihar Megyei Törvényszék november 4-én emberölési kísérletre hivatkozva rendelte el a házaspár harminc napos előzetes letartóztatását, szerdán vették őrizetbe őket. „A két gyanúsítottat emberölési kísérlet gyanúja miatt vették őrizetbe, több ütést mértek a sértett fejére és végtagjaira, amelyek veszélybe sodorták az életét” – nyilatkozta az eset kapcsán Gligor Sabău, a Bihar Megyei Törvényszék mellett működő ügyészség helyettes főügyésze. A döntés nem jogerős, az megtámadható a Nagyváradi Ítélőtáblán. Mindenesetre Dumitru Țiplea prefektus az előzetes letartóztatás elrendelésének napján, csütörtökön felfüggesztette tisztségéből L. B.-t, akit a PSD színeiben választottak meg Tataros község polgármesterévé.

Fotó: ebihoreanul.ro

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!