Krimi

2024.05.06. 20:41

Rendőrségi nyomozás indult a soproni cirkuszbaleset miatt

Egy kétgyerekes családapa kómában fekszik, miután egy tartóoszlop rádőlt a fejére a szombati cirkuszi előadáson.

Fotó: kisalföld.hu / Szalay Károly

Szombaton este érkezett a hír, hogy a Sopronban vendégszereplő Richter Flórián cirkusz előadásán egy nézőt súlyos, életveszélyes sérülések értek, mentőhelikopter szállította őt a kórházba.

 A kisalföld.hu-nak egy szemtanú felidézte, hogy hogyan történt a baleset: 

az előadás alatt az egyik artista szaltót ugrott, viszont az a légtornász, aki vele szemben állt nem tudta elkapni, ezért lezuhant a hálóba. Miután a háló nem volt megfelelően rögzítve, a cölöp elengedett és teljes erőből a közönség soraiba csapódott, és eltalálta az egyik nézőt. 

Sajnos a középkorú férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy mentőhelikopter szállította őt kórházba. Lapunk értesülései szerint a sérült nincs túl az életveszélyen, jelenleg is lélegeztetőgépen van.

Egy másik szemtanú elmondása szerint a balesetet követően a műsort nem, viszont  a produkciót megszakították. - Pillanatok alatt összeszedték a műsorszám kellékeit és indult a másik...

A baleset súlyosságáról nem informáltak bennünket. - Én a kislányommal a finis előtt kimentem, mert szegény nagyon megijedt attól, ami történt. Amikor kimentünk ott volt a mentő, úgy láttuk, hogy épp a mentőhelikopterre várnak. Nem bámészkodtam, hanem próbáltam a kislányommal mihamarabb elhagyni a helyszínt. Még hozzáfűzte, hogy évek óta járnak cirkuszba és tapasztalata szerint az elmúlt években semmi nem változott, több dolog van, ami balesetveszélyes, ezért nem is szívesen járnak, de a gyerekek szeretik.

Azóta kiderült: nyomozást rendelt el a rendőrség a Richter cirkuszban történt baleset ügyében. Az eljárást a Soproni Rendőrkapitányság kezdte meg foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!