Temesvárról az NFL-be

<p>Meskó Zoltánt választotta az amerikaifutball-ligában (NFL) szereplő New England Patriots a 2010-es NFL-draft ötödik körében: a temesvári születésű puntert posztján az idei játékosbörzén választható játékosok közül a legjobbnak tartják.</p>

Az egyetemi éveit a Michiganen töltő punter utolsó szezonjában 44.5 yardot átlagolt, 52 rúgása egyikét sem tudták blokkolni az ellenfél játékosai. A szakírók véleménye szerint Meskó erényei közé sorolható, hogy jól bírja a nyomást, nem zavarják a nehéz időjárási körülmények, illetve fizikai adottságai és rúgásainak erőssége is képessé teszik arra, hogy a legjobbak között is bizonyítson.

Ha a Patriots vezetői nem cserélik el a szezon előtt, Meskó a liga egyik legnagyobb sztárja, az irányító Tom Brady oldalán kezdheti meg a felkészülést élete első szezonjára az NFL-ben. A New England az utóbbi évtizedben a liga egyik (ha nem a) legjobb csapatának számított, a 2001-es, a 2003-as és a 2004-es szezonban is Super Bowlt nyert. A tengerentúli amerikaifutball-ligában több magyar származású játékos szerepelt már, közülük néhányukat a sportág legendái között tartják számon, elég csak Joe Namath, Larry Csonka vagy Bernie Kosar nevét megemlíteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!