ERDON Országos hírek

2008.03.03. 08:44

Megmenekült a haláltól Munaf

<p>Érvénytelenítette az iraki törvényszék a 2006-ban hozott határozatot, miszerint halálra ítélték <B>Mohammad Munaf</B>-ot. Munaf amerikai ügyvédje szerint a törvényszék azzal indokolta döntését, hogy a birtokukban lévő dokumentumokból nem derül ki, milyen szerepet játszott Munaf a három romániai újságíró túszul ejtésében.</p>

Az amerikai állampolgársággal rendelkező Munaf 2005 májusától az Egyesült Államok hatóságainak felügyelete alatt áll. 2006-ban egy iraki törvényszék halálra ítélte egy vitatott eljárás nyomán, amiatt, hogy 2005-ben részt vett három román újságíró elrablásában, Bagdadban.

Munaf ügyét az AEÁ legfelsőbb bírósága is kivizsgálja a közeljövőben, egy másik amerikai felügyelet alatt álló iraki állampolgár, Shwaqi Omar ügyével együtt. Mindkettőjük ügyvédje megpróbálja megakadályozni, hogy védenceik az iraki hatóságok felügyelete alá kerüljenek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!