Erdon - Nemzetkozi

2011.05.22. 12:35

Japán, Kína és Dél-Korea továbbra is fontosnak tartja az atomenergiát

<p>Japán, Kína és Dél-Korea továbbra is fontosnak tartja az atomenergia felhasználását, ezért egyetért abban, hogy javítani, bővíteni kell az együttműködést az atomerőművek biztonsága és a katasztrófavédelem körül.</p>

A japán kormányfő, a Kan Naoto, a kínai miniszterelnök, Wen Jiabao (Ven Csia-pao) és a dél-koreai államelnök, Ri Mjon Bak vasárnapi, tokiói csúcstalálkozójáról kiadott közös közlemény szerint előmozdítják az együttműködést a három ország illetékes szakemberei között, Japán továbbra is minden információt megad a március 11-i földrengés és szökőár miatt megsérül fukusimai atomerőműről, Kína és Dél-Korea pedig támogatja a fukusimai katasztrófaelhárítást.

Fontos az atomenergia

Japánban az áramtermelés 24 százalékát, Kínában a 2 százalékát, Dél-Koreában a 34 százalékát adja az atomenergia. (A Nemzetközi Energiaügynökség /IEA/ utolsó, 2010-es statisztikája a földrengés előtti állapotot rögzíti). Megegyeztek abban is, hogy az idén befejezik egy háromoldalú szabadkereskedelmi megállapodás szakmai előkészítését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!