ERDON Helyi hírek

2019.03.22. 09:28

Képzőművészeti kiállítás a TEG-ben

A nagyváradi Tibor Ernő Galéria (TEG) ismét kiállításnak biztosít helyet: ezúttal Treier Erzsébet kerámiaművész tárlata tekinthető meg, mely a Tarka egyveleg címet viseli.

A nagyváradi Tibor Ernő Galéria (TEG) ismét kiállításnak biztosít helyet: ezúttal Treier Erzsébet kerámiaművész tárlata tekinthető meg, mely a Tarka egyveleg címet viseli.A kiállítás megnyitójára március 20-án, szerdán délután került sor a Tibor Ernő Galériában, nagyszámú érdeklődő jelenlétében. A résztvevőket Gavrucza Tibor, a galéria művészeti vezetője köszöntötte, majd át is adta a szót Dérer Lilianának, aki, mint kiderült, jó barátja a kiállító művésznek. Dérer Liliana a megnyitón elmondta: véletlenül találkoztak, majd megismerkedett a művészetével; nagyon szimpatikus a számára, hogy a természet olyan csodáit fedezi fel, melyeket sokan nem. Hozzátette, hogy alkotásai tükrözik a jellemét, optimizmus, melegség és kedvesség sugárzik belőlük.

Kortalan művészek

A továbbiakban Gavrucza Tibor elmondta: Dérer Ferenc újságíró és felesége, Liliana révén ismerkedett meg a művésszel, hamarosan járt is a „műteremlakásban”, ahol az alkotások születnek. Gavrucza úgy mutatta be Treier Erzsébetet, mint a TEG legfiatalabb tagját, legalábbis ő „érkezett” a legkésőbben. Hozzátette, hogy a művészek kortalanok, és aki egyszer „megfertőződött” a képzőművészettel, az végig kitart mellette. A kiállító képzőművészt kedves és törődő hölgyként jellemezte, aki mindig meglepi valamivel a körülötte lévőket. Treier Erzsébet mindenkinek megköszönte a részvételt, kifejtve: engedi, hogy az alkotások beszéljenek helyette.

A megnyitót S. Németh Katalin előadóművész szavalatai színesítették, aki magyar és román nyelven is elmondott egy-egy verset, valamint a Duo Varadiensis (Thurzó Sándor József brácsa- és Lucian Maliţa hegedűművész) zenei előadása. A beszédek után szeretetvendégség következett.

Törő Enikő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!