ERDON Helyi hírek

2013.12.12. 14:03

Befedték a szentmiklósi strand medencéjét

A hét folyamán tető került a hegyközszentmiklósi strand medencéje fölé, így télen is többen használhatják.

A hét folyamán tető került a hegyközszentmiklósi strand medencéje fölé, így télen is többen használhatják.

A fagyos időben sokunknak a strandolás jutna talán utolsónak eszébe, ha programszervezésről van szó. Ám nem kevesen vannak ezzel másképp, ők télen is strandolnak, főleg, ha a víz gyógyhatású is. Utóbbiakra gondolva a napokban tető került a Székelyidhoz tartozó Hegyközszentmiklós termál strandjának nagymedencéje fölé. Kérdésünkre Árus László lelkész (a strandot a helyi református egyházközség működteti) elmondta: a beruházással a strand látogatóinak kérését teljesítették, akik a téli fürdőzést is igénylik, ám gondot okozott nekik a téli hideg, a megbetegedés veszélye. Nem utolsó szempont az sem, hogy a strand bevétele is megcsappan(t) a téli hónapokban.

Előnyök

Beszélgetésünk idején az oldalfalak felszerelése zajlott. A tiszteletes hozzátette: a tetőzet nyáron is a helyén marad, hiszen sok előnye van, például az egyébként is meleg vizet nem forrósítja tovább a nap, nem kerül a vízbe szél által szemét, így könnyebb a tisztántartás, és a strandolóknak sem kell törődni majd az esővel, esetleges viharral. Természetesen további fejlesztéseket is terveznek, de mindig csak annyit, ameddig a takaró ér, fogalmazott Árus László. A szentmiklósi strand tehát télen és nyáron egyaránt várja az érdeklődőket naponta 8 és 23 óra között.

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!