ERDON Helyi hírek

2010.09.30. 17:32

Egyre több adócsaló

<p>Nőtt az adócsaláson ért vállalatok száma a tavalyi évhez képest, az ellenőrzött cégek fele követ el törvénytelenséget.</p>

Az év első hónapjában nőtt Szatmár megyében az adócsaláson ért vállalatok száma a tavalyi év azonos időszakához képest, tájékoztatott tegnap Ioan Şipoş a Szatmár Megyei Pénzügyőrség főfelügyelője a Szatmár Megyei Prefektusi Hivatalban tartott tanácskozáson. Elmondása szerint Szatmár Megyei Pénzügyőrségnek 24 alkalmazottja van, amelyből mindössze 17 felügyelő végzi az ellenőrzéseket. Szatmár megyében, akárcsak országos szinten az ellenőrzött vállalatok mintegy 40-50%-át érik adócsaláson. A főfelügyelő szerint orvoslást jelentene a problémára, ha a nyugati országok mintájára a vásárlókat is ellenőriznék, és köteleznék, hogy őrizzék mag a számlát az üzletből való kilépésig. Ugyanúgy csökkentené az adócsalás lehetőségét egy tudatosabb, és igényesebb vásárlói réteg kialakulása, amely arra törekedne, hogy az őstermelőtől vásárolja meg a jobb minőségű, ellenőrizhetőbb árut, és nem a viszonteladóktól.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!