ERDON Helyi hírek

2010.04.18. 14:19

Sikeres volt a 33. alkalommal megrendezett C.A.C.I.B. Nemzetközi Kutyakiállítás

<p>Szatm&#225;r megye - A Szatm&#225;rn&#233;metiben<br /> megrendezett 33. C.A.C.I.B. Nemzetk&#246;zi<br /> Kutyaki&#225;ll&#237;t&#225;s nagy sikernek<br /> &#246;rvendett, melyen 129 k&#252;l&#246;nb&#246;z&#337;<br /> fajt&#225;j&#250; kutya &#233;s t&#246;bb mint 4000<br /> l&#225;togat&#243; vett r&#233;szt.</p>

Az időjárás is kedvezett az idén 33. alkalommal megrendezett C.A.C.I.B. Nemzetközi Kutyakiállításnak, melynek a szatmárnémetiSomesul stadion adott helyet. A két naposra tervezett kiállításon több mint 4000 látogató vett részt és gyönyörködött a versenyre benevezett kutyák szépségében, tehetségében. A kétnapos verseny első napján 628, második napján 673 négylábú versengett a legjobbaknak járó elismerésért, melyet végül egy terra nova (újfullandi) nyert el. A legszebb Szatmár megyei kutyának járó elismerést a bíró egy jack russel terriernek ítélte oda.

A szombat délelőtti borongós időjárás ellenére sokan voltak kíváncsiak a 628 kiállítátott kutyára, a ringversenyekre, de az igazi látványosság a Best in Show volt, mely idejére az időjárás is kividult, így egyre több kisgyermekes család érkezett meg. A Somesul stadionban megrendezett Nemzetközi Kutyakiállítás első napján a román bajnoki címért küzdöttek a négylábúak és gazdijaik, akik 13 európai országból érkeztek. A nemzetközi rangú verseny bírógárdája is emelte a verseny színvonalát, akik Oroszországból, Belorussziából, Izraelből, Magyarországról és Romániából érkeztek. A kutyák tíz kategóriába csoportosítva mérték össze szépségüket, hogy aztán a Best in Show keretében ismét megmérkőzzenek egymással. Nap végén kiderült, hogy a legszebb kutyának járó elismerést egy terra nova (újfullandi) nyerte el, míg második a 406-os rajtszámmal versenyző szálkás szőrű tacskó lett. A verseny során igazán különlegességnek számított az amerikai mosómedvekopó, melyből Európa-szerte csupán harminc egyed talalható, ebből Magyarországon három él, Romániában egy sem, és a szatmárnémeti versenyen most először vett részt ez a kutyatípus. Vasárnap délelőtt már verőfényes napsütés köszöntötte a kutyakiállítást, melyre igen sok szatmári volt kíváncsi, vasárnap mintegy 2500-an látogattak ki az eseményre. A második napon megrendezett kutyakiállítás magasabb színvonalú volt, hiszen erre 673 kutyát neveztek be. A fajtacsoport-győztesek ezen a napon is részt vettek a Best in Show-n, melyet a szombati napon is első helyet szerzett terra nova nyert meg, másodiknak pedig egy amerikai akitát választott ki a szakavatott zsűri. A két nap győztesei közül választották ki végül a 33. Szatmárnémeti Nemzetközi Kutyakiállítás legszebb kutyáját, a Super Best In verseny keretén belül, melyet szintén a Budapestről érkezett terra nova nyert el. Dr. Molnár Zsolt, a Szatmári Ebtenyésztők Egyesületének elnöke elmondta, a mostani versennyel elégedett, hiszen rég nem volt hasonló felhozatal a kutyakiállításon. Külön örült annak, hogy a bírálattal minden versenyző meg volt elegedve. Azt is érdemes kiemelni, hogy a szatmári ebtenyésztők is szépen szerepeltek, több kategóriában is a legjobbak lettek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!