ERDON Helyi hírek

2008.12.16. 18:49

Tisztítószereket ellenőriztek

<p>Szatmár megye - December 3. és 12. között összesen 25 üzletben vizsgálódtak a fogyasztóvédelem munkatársai, ezúttal főként a tisztítószereket ellenőrizték — jelentette be tegnapi sajtótájékoztatóján Lucian Rus főfelügyelő.</p>

Akcióik során 168 300 lej összértékű árut ellenőriztek, az ellenőrzött termékek közül valamivel több mint 56 ezer lej értékű áru esetében hiányosságokat észleltek. A fogyasztóvédőket főként az érdekelte, hogy a termékek megfelelően fel vannak–e címkézve, szerepel-e rajtuk román nyelvű felhasználási útmutató. Az akció eredménye azt mutatja, hogy még ezen a téren is van hiányosságok - emiatt több mint 52 ezer lej értékű áru forgalmazását állítottak le ideiglenesen -, míg több mint 4 ezer lej értékű Gold Drop márkájú öblítőt végleg kivontak a forgalomból, mivel le volt járva annak a szavatossága. A kirótt bírságok összértéke 41 ezer lej volt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!