ERDON Helyi hírek

2008.09.30. 12:54

Épülhet a kezelési- és diagnosztikai központ

<p>A sepsiszentgyörgyi helyi tanács jóváhagyta a sokat vitatott kezelési- és diagnosztikai központ részleges városrendezési tervét.</p>

Az említett központ felépítése elégedetlenséget váltott ki a szomszédban, aki a bírósághoz is fordult az ügyben, kifogásolva az épület magasságát, amely közel 20 méteresre van tervezve, valamint azt, hogy a központ ablakai a szomszéd ház felé fognak nyílni. Ezek az ablakok valóban a szomszédos telekre néznek, de betartva a törvényes előírásokat, vagyis sötét üvegből készülnek és nem nyithatóak- fejtette ki a szakember. Az önkormányzati testület ülésén a szomszédos ház tulajdonosa is jelen volt, aki azt kérte a testülettől, hogy ne hagyja jóvá a városrendezési tervet a központ felépítésére.

Az egyik városatya azt javasolta, hogy halasszák el a határozattervezetet, míg a bíróság döntést hoz a kezelőközpont tulajdonosai és az építkezés túlzott méreteit kifogásoló szomszéd lakó között. A határozattervezetet előterjesztő polgármester viszont azzal érvelt, a pernek semmi köze az önkormányzat döntéseihez, hiszen a város semmilyen minőségben sem részese a bírósági eljárásnak. Végül a testület elfogadta a részleges városrendezési tervet. A kezelő- és diagnosztikaiközpontot két emeletesre tervezték, beépített tetőtérrel, alagsori garázzsal, és a tulajdonos szerint ez lesz a legnagyobb magánklinikák egyike az országban, és a legkorszerűbb eszközökkel szerelik fel.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!