ERDON Bulvár

2008.05.14. 07:34

A pápai főcsillagász szerint a földönkívüliek talán jó barátságban maradtak a teremtővel

<p>"A földönkívüli élet utáni kutatás nem jelenti az Istenbe vetett hit tagadását" - mondta kedden XVI. Benedek pápa főcsillagásza, hozzátéve, hogy egyes idegenek talán ártatlanok az eredendő bűnben is.</p>

"Asztronómusként továbbra is hiszek abban, hogy Isten teremtette a világegyetemet" - mondta Jose Gabriel Funes a Szentszék Osservatore Romano című lapjának nyilatkozva. "Még ha jelenleg nincs is bizonyítékunk, a földönkívüli élet elméletét nem utasíthatjuk el" - fogalmazott a Castel Gandolfo-i Vatikáni Obszervatóriumot vezető jezsuita pap. "Attól még, hogy megannyi teremtmény él a Földön, lehetnek mások is - éppoly intelligensek - akiket Isten teremtett" - tette hozzá Funes.

Az eredendő bűn - amely a keresztény hagyomány szerint Ádámtól és Évától ered, akik az édenkertben ettek a tiltott gyümölcsből - összetett teológiai kérdésével kapcsolatban a főcsillagász úgy nyilatkozott: "Ha létezik más intelligencia, akkor nem magától értetődő, hogy annak is szüksége van a megváltásra." Mint mondta, ezek a lények talán "jó barátságban maradtak teremtőjükkel", mivel nem követték el az eredendő bűnt. Ha pedig nem - fogalmazott -, akkor az idegenek is egyenlő módon részesülnek az "inkarnációból", azaz Jézus Krisztus földi megtestesülése hozta megváltásból, amely - Funes szavai szerint - "egy kivételes és megismételhetetlen esemény volt."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!