Hallgassa élőben!

tavaszi fesztivál

2 éve
A csütörtökön tartott szimfonikus hangversennyel véget ért az immáron kilencedik alkalommal szervezett Tavaszi Fesztivál. A koncert újfent igazi élményt nyújtott a komolyzene nagyváradi kedvelőinek, s kiemelkedő eseményt jelentett a zenei intézmény életében.
2 éve
A nagyváradi filharmónia által hagyományosan megrendezett Tavaszi Fesztivál keretében három kitűnő előadóművész játékát hallgathattuk meg csütörtök este; közülük kettő Japánból érkezett, egy Bukarestből.
3 éve
Első alkalommal rendezte meg Kisszántón a tavaszi fesztivált a nagyváradi Szoboszlai Csaba és felesége, Kabai Krisztina. Mindketten a természet szerelmesei, céljuk pedig ezzel a rendezvénnyel is az, hogy ember és természet viszonyát bensőségesebbé tegyék.
3 éve
Örömünkre szolgál, hogy meghívjuk Önt az első horgász felsztiválra, azaz a HORGÁSZOK NAPJA NAGYVÁRADON (FISHING DAYS ORADEA) elnevezésű rendezvényre (amatőr és profi horgászok számára).
3 éve
Több ezer tulipán társaságában tartják április 14-én és 15-én az első tavaszi fesztivált a Bors községhez tartozó Kisszántón kialakított levendulafarmon. Szoboszlai Csaba főkertész, tájépítész-mérnök, és Kabai Krisztina, a Nagyváradi Állami Egyetem tájépítész-mérnöki elsőéves hallgatója által kialakított létesítményt ezzel az ünnepségsorozattal avatják fel hivatalosan.
3 éve
A VIII. Tavaszi Fesztivál második hetében a váradi filharmónia két szimfonikus és egy kamarakoncerttel várja a komolyzene kedvelőket. Tegnap a fesztivál utolsó koncertjeinek fellépői mutatkoztak be.
3 éve
Nyolcadik alkalommal jelentkezik a Nagyváradi Állami Filharmónia által szervezett Tavaszi Fesztivál, hazai és japán vendégművészekkel; néhányukkal a hétfői sajtótájékoztatón találkoztunk.
4 éve
A Tavaszi Fesztivál keretében szervezett csütörtök esti hangverseny szólistái újra Japánból érkeztek, kétségtelenül nagy tudású karmestere pedig Bukarestből. A filharmónia Enescu-Bartók hangversenyterme megtelt hallgatósággal, hiszen az előadásra kerülő művek vonzották a közönséget.
4 éve
Kedden este elkezdődik Nagyváradon a négy koncertből álló VII. komolyzenei tavaszi fesztivál az Állami Filharmónia koncerttermében. Idén is több japán muzsikus lép fel nálunk.


Elképesztő dologra bukkantak búvárrégészek a tengerfenéken Spanyolországban
A 4. és 5. századból származnak.
Felgyorsítanák a földterületek visszaszolgáltatását
Hernyák Zsóka győzött a vajdasági magyar drámaíróversenyen
A díjnyertes darabot Molnár-Gábor Dóra állította színpadra.
Minden új templom bástya a nemzet szabadságáért és nagyságáért folyó küzdelemben!
A magyarok csak keresztényként maradhatnak meg és minden egyes új templom bástyát jelent a nemzet szabadságáért és nagyságáért folyó küzdelemben.
Nem adták ki az első díjat a DrámaÍRÓ kategóriában
Nem adták ki az első díjat az idén ötödik alkalommal megszervezett dráMÁzat drámapályázat drámaÍRÓ kategóriában – közölték az MTI-hez eljuttatott közleményükben a szervezők.