ERDON Helyi sport hírek

2011.04.05. 19:07

Döntőben a szatmári kosaras lányok!

<p>A labdás csapatsportágak történelmében először szerepel egy szatmárnémeti együttes élvonalbeli döntőben. A Szatmárnémeti VSK női kosárlabdacsapata megnyerte Temesváron az elődöntős párharc második meccsét is.</p>

Történelmet írt a Szatmárnémeti VSK női kosárlabdacsapata, miután bejutott az A–osztályos bajnokság döntőjében. Dan Fleşeriu edző tanítványai a két nyert mérkőzésig tartó elődöntő–párharcban a hazai siker után idegenben is legyőzte a Temesvári Bega BC együttest, így a VSK készülhet a fináléra. A labdás csapatsportágakban még soha nem szerepelt szatmári együttes élvonalbeli döntőben.

A keddi temesvári meccset gyengén kezdték a szatmáriak. A vendéglátók már 5–0–ra vezettek a 2. percben, amikor Lori Bjork hárompontosa betalált. A 8. percben Amra Mehmedic két triplája után, illetve egy 10–0–ás, egy perces sorozat után 17–19–re vezetett a VSK, és innen már nem is engedték ki a kezükből a vezetést. A két perces pihenő után bemutatkozott a bánsági közönségnek a legendás Hakeem Olajuwon lánya, Abisola is. Vezényletével a VSK a 16. percben már 30–39–re vezetett. Az amerikai center egymaga 12 pontot szerzett a szatmáriak második negyedbeli húsz pontjából, ezzel is csak hat volt a VSK előnye a szünet előtt (37–43). A fordulás után viszont magasabb sebességi fokozatra kapcsoltak a vendégek is, Mehmedic ismét bemutatott egy „dupla triplát” (egymás után két támadásnál talált be távolról), fél perccel az utolsó negyed pihenője előtt pedig először vezetett a VSK tizenöttel (47–62). A szatmáriak lendülete az utolsó tíz percben is kitartott, és úgy tűnt, beindult a VSK–gépezet a döntőre, amely remélhetően majd csak április végén áll majd le. A bosnyák irányító még dobott egy triplát, Oana Băluţă leutánozta, és egy három perces, 14–0–ás sorozat után először és utoljára vezetett huszonhat ponttal a szatmári együttes (52–78). az utolsó két percben már visszavett egy kicsit a tempóból a Fleşeriu csapat is, Olajuwon is kipontozódott, illetve az alapjátékosok már pihenőre fogták a kispadon.

A játékosok statisztikáit tekintve egyértelmű, hogy Mehmedic volt a mezőny legjobbja: 80 százalékos teljesítményt nyújtott a kétpontosoknál (5 kísérlet/4 találat), 83,3 százalékos a tripláknál (6/5), 23 pont, 4 lepattanó és 7 gólpassz fűződik a nevéhez.

A három nyert mérkőzésig tartó döntő első két találkozóját április 12–én és 13–án rendezik Szatmárnémetiben.

Női kosárlabda. A–osztály, rájátszás, elődöntő, 2. mérkőzés: Temesvári Bega BC – Szatmárnémeti VSK 60–81 (20:23, 17:20, 11:19, 12:19). VSK (pontok száma, lepattanók, gólpasszok): Claudia Pop (12, 7, 4), Drake (8, 5, 2), Orosz (8, 3, 2), Dunca, Mehmedic (23, 4, 7), Giurgiu (0, 1, 1), Băluţă (3, 0, 2), Bjork (9, 2, 2), Teilane (3, 7, 0 + 3 blokkolás), Olajuwon (15, 5, 0).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!