Premier League

2024.04.26. 12:27

De Bruyne lenne a legjobb? Nem Guardiola méltatta

Az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából csütörtökre halasztott mérkőzésen a címvédő Manchester City 4-0-ra nyert a Brighton vendégeként, így Pep Guardiola csapata egy pontra megközelítette a listavezető Arsenalt, amely egy meccsel többet játszott. A spanyol edző a maga módján megvigasztalta Jürgen Klopp gyengélkedó együttesét, a Szoboszlai Dominikot foglalkoztató Liverpoolt.

MW

Kevin De Bruyne, a Manchester City játékosa

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Peter Powell

Az idén csalódást keltő szezont futó és rengeteg sérüléssel hátráltatott Brighton a címvédésért küzdő Manchester Cityt fogadta, amely a Real Madrid elleni BL-bukás után immáron teljes figyelemmel koncentrálhat a Premier League-ben zajló versenyfutásra és a városi rivális Manchester United elleni FA-kupa-döntőre – írta meg az Origo. Pep Guardiola alaposan felforgatta a kezdőcsapatát a Luton elleni, előző bajnokihoz képest, többek között kisebb sérülés miatt Erling Haaland játékára sem számíthatott.

GUARDIOLA, Josep
Pep Guardiola, a Manchester City vezetőedzője
Fotó: Mike Egerton / Forrás: MTI/AP

De Bruyne első fejesgólja

Esélyeshez méltóan a Manchester City már az első félidőben eldöntötte a találkozót. Kevin de Bruyne csukafejessel szerzett vezetést a tizenhetedik percben, érdekesség, hogy 255. Premier League-meccsén ez volt a belga támadó középpályás 68. találata, de csupán az első fejesgólja. Majd Phil Foden szerzett két gólt. Foden ezzel megszerezte hetedik és nyolcadik gólját is karrierje során a Brighton ellen, márpedig ennél többször egyetlen csapat ellen sem volt eredményes. 

Az angol támadó emellett az 50. és 51. bajnoki gólját lőtte az Amex stadionban, amivel Guardiola tanítványai közül Lionel Messi és Erling Haaland után a harmadik játékos, aki eljutott legalább eddig a mérföldkőig 23 éves korára

 – derült ki az Origo oldaláról. Álvarez a 62. percben állította be a végeredményt.

A találkozó után a híres menedzser, Harry Redknapp egyenesen minden idők legjobb középpályásaként méltatta Kevin de Bruynét, de dicsérhette volna az egész csapatot. A Manchester City 18 bajnoki óta veretlen, továbbá zsinórban a negyedik bajnokiján aratott legalább négygólos győzelmet, ami eddig csupán négy csapatnak sikerült a Premier League-ben: a Manchester Unitednek 2000-ben, a Manchester Citynek 2022-ben és az Arsenalnak idén márciusban.

Ők is kikaphatnak

A City újabb sikerével megelőzte a Szoboszlai Dominiket is foglalkoztató Liverpoolt a második helyen, illetve a tabellán egy pontra megközelítette a listavezető Arsenalt, amely azonban egy meccsel többet játszott.

A három pont a lényeg. Öt meccs van hátra, tudjuk, hogy nagyon kicsi a különbség a csapatok között. Mindegyik mérkőzésünket meg kell nyernünk. Minden sikerrel közelebb kerülünk a célunkhoz

összegzett Guardiola a találkozó után. Noha maga Jürgen Klopp is úgy nyilatkozott, az Everton elleni vereséggel valószínűleg elszálltak a Liverpool bajnoki álmai, Gurdiola szerint továbbra is hármas verseny zajlik az aranyéremért – olvasható a Magyar Nemzet oldalán.

Ami a Liverpoollal történt, hogy két vereséget szenvedett két héten belül, megtörténhet az Arsenallal, s velünk is. Az a fontos, hogy továbbra versenyben vagyunk. Sok meccs van még hátra

– mondta Guardiola. A hét végén a nagy trióból az Arsenalnak lesz a legnehezebb dolga a Tottenham ellen.

Brighton–Manchester City 0-4
gólszerzők: De Bruyne 17., Foden 26., 34., J. Álvarez 62.

A három csapat menetrendje a hét végi, 35. fordulóban:

Szombat, 13.30: West Ham–Liverpool
Vasárnap, 15.00: Tottenham–Arsenal
Vasárnap, 17.30: Nottingham–Manchester City

A Premier League élcsoportja:

1. Arsenal 77 pont (34 mérkőzés)
2. Manchester City 76 (33)
3. Liverpool 74 (34)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában