Rajongás

2024.04.26. 12:15

Magyar Péter tanácsadója a Gyurcsány-korszakot méltatta

Láng Balázs egy Facebook-csoportban nyilatkozott pozitívan a Gyurcsány–Bajnai-korszakról – hívja fel a figyelmet a Mandiner.

MW

Láng Balázs és Magyar Péter egy közös fotón az áprilisi demonstrációt követően

Forrás: Facebook

A magát Magyar Péter tanácsadójaként feltüntető Láng Balázs az általa kezelt és mozgósításra használt Facebook-csoportban méltatta a Gyurcsány-korszakot. Mint írta, szerinte a valóság átírása, hogy Gyurcsány Ferenc szemkilövető és antidemokratikus, „aki bár nem volt jó miniszterelnöknek, de alapvetően az utolsó demokratikus kormányát vezette ennek az országnak – a legutolsót pedig Bajnai” – kesergett a posztja alatti kommentben Láng, amit a Mandiner tett közzé.

Magyar Péter tanácsadója úgy emlékszik 2006-ra, hogy ott az Orbán Viktor által felbujtott Fradi B-közép gyújtogatott és tombolt ordenáré módon a tévészékháznál.

A lap szerint Gyurcsány Ferenc és környezete pontosan így szeretné láttatni a 2006-os eseményeket.

A poszt alatti kommentekben

Láng ismét arra utal, hogy személyes kapcsolatban áll Magyar Péterrel, háttértámogatóként jellemzi önmagát.

– Honnan tudod, hogy Pétert nem kérdeztem? – válaszolt az egyik kommentelő felvetésére. Azt is kifejtette, hogy célja Magyar Péter támogatása minden lehetséges módon. – A tettekkel támogatás mintapéldája éppen a mi csoportunk – utalt az általa kezelt Facebook-csoportra Láng Balázs, amelyre „think tank csoportként” is hivatkozik.

Láng Balázst évtizedek óta szoros szálak fűzik a baloldalhoz, a kétezres évek közepén a Kincstári Vagyoni Igazgatóság sajtófőnöke volt, 2007-ben – vagyis szintén a Gyurcsány-kormány alatt – pedig a soha meg nem épült kormányzati negyedért felelős kommunikációs igazgatóként tevékenykedett. A 2019-es önkormányzati választások során az MSZP kampányának kulcsembereként dolgozott. A közösségi média tanúsága szerint

egy időben Márki-Zay Péter rajongója volt.

A teljes cikk IDE kattintva olvasható.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában