Tárgyalások

2024.04.16. 08:47

Összesen 15 milliárd euró értékű romániai beruházásokról is tárgyal Marcel Ciolacu kormányfő Katarban

Agerpres

Marcel Ciolacu kormányfő kedden kétnapos munkalátogatást kezd Katarban. Tárgyalásainak napirendjén összesen 15 milliárd euró értékű romániai beruházások is szerepelnek.
A kormány közleménye szerint külföldi útja előtt a miniszterelnök elmondta, hogy Katar Románia fontos kereskedelmi partnere az Öböl-térségben, és a 15 milliárd eurós befektetés hozzájárul a két ország gazdasági és politikai együttműködésének megerősítéséhez.
'Kecsegtető projektjeink vannak a katari befektetők számára. Stratégiai helyzete, a növekedési pályára álló gazdasága és az európai alapok által kínált lehetőségek alátámasztják Románia befektetési vonzerejét' - idézte a közlemény Ciolacut.
Dohában a román kormányküldöttség találkozik a katari miniszterelnökkel és a külügyminiszterrel. Várhatóan kétoldalú megállapodásokat is aláírnak. A román kormányfő tárgyalásokat folytat majd a katari befektetési hatóság képviselőivel is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában