Választások

2024.04.11. 07:35

Iktatta az EP-jelöltlistát az RMDSZ a Központi Választási Irodánál

Forrás: Facebook/RMDSZ

Agerpres

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) szerda délután iktatta a Központi Választási Irodánál (BEC) az európai parlamenti választásokon induló jelöltek listáját.
Kelemen Hunor RMDSZ-elnök a jelöltlista benyújtása után kijelentette, közel 300 ezer támogató aláírást sikerült összegyűjteni, és köszönetet mondott ezért a magyarok bizalmáért. Megköszönte a munkát azoknak is, akik segítették az aláírásgyűjtést, kint voltak az utcákon és a tereken és meghallgatták a magyarok véleményét. 
'A magyar emberek azt várják el, hogy az Unió megváltozzon: új szemléletet, új lendületet és új vezetést akarnak Brüsszelben' - idézi a Szövetség közleménye az RMDSZ elnökét. 
Kelemen Hunor elmondta: a romániai magyarok talán a román többségnél is jobban vágytak arra, hogy az Európai Unió tagjai legyenek. Ez nem változott a csatlakozás óta: ma is úgy gondolják, hogy az Unió a közös otthonuk, a mindennapokban tapasztalják az előnyöket, de egyre inkább érzik a rossz brüsszeli döntéseket is.
'A robbanásszerű gazdasági fejlődés elmaradt, értékeink kevésbé fontosak, és továbbra is halogatják Románia teljeskörű schengeni csatlakozását' - sorolta a csalódottság okait Kelemen.
Hozzátette: 2024 a nagy változások éve lesz itthon és Európában is. Ennek kapcsán az RMDSZ elnöke kiemelte: a magyar politikai szervezetek itthon azért fogtak össze, a Kárpát-medencében azért vannak szövetségeseik, hogy olyan változások történjenek, amelyekből a magyarok nyertesen kerülnek ki.
'Csak együtt lehet erős hangunk az Európai Unióban!' - összegzett Kelemen Hunor
A jelöltlista első három helyén Winkler Gyula, Vincze Loránt és Szilágyi Dóra áll.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában