Közlemény

2024.02.12. 17:21

Biztonságosabbá tennék a megye iskoláit

A Prefektúra közleménye szerint Dumitru Țiplea kormánybiztos figyelemmel követi, hogy a Bihar megyei diákok biztonságos körülmények között tanulnak-e intézményeiknek.

Forrás: Bihar megyei Prefektúra

BN-összeállítás

Dumitru Țiplea az iskolai biztonsággal kapcsolatban jelentéseket kért a polgármesteri hivataloktól és az ebben érintett más állami intézményektől annak érdekében, hogy egy átfogó akciótervet dolgozzanak ki. A Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság által tavaly szeptember és december közt készített kimutatás szerint a megyében 716 óvoda és iskola működik, melyek közül 692-ért a rendőrség, 13-ért a csendőrség, 11-ért pedig a helyi rendőrség felel. A vizsgált időszakban az iskolákban 20 büntetőjogi kategóriába tartozó bűncselekmény történt, ami csökkenő tendenciát mutat az egy évvel korábbi időszakhoz képest. A leggyakoribbak az ütlegelések, verekedések és egyéb erőszakos cselekmények, hiszen a 20-ból 13 ilyen eset volt. Egy emberölési kísérlet is volt, a nagyváradi Traian Vuia Műszaki Kollégiumban, ahol egy diáklány megkéselt egy tanárt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában