Őrizetben

2024.01.02. 19:10

Prahova megye: őrizetbe vették a Ferma Dacilor tulajdonosát, Cornel Dinicut

Őrizetbe vették kedden Cornel Dinicut, a Ferma Dacilor panzió tulajdonosát.

Forrás: agerpres.ro

Agerpres

A Prahova megyei ügyészség közleménye szerint az ügyészek kedden elrendelték a büntetőeljárás elindítását egy jogi és három magán személy (a cég adminisztrátorai) ellen katasztrófát okozó gondatlanságból elkövetett rongálás és emberölés bűntette miatt. Mindhármukat 24 órás őrizetbe helyezték. Ügyészségi források az AGERPRES-nek elmondták, hogy a három személy között van Cornel Dinicu, a leégett panzió tulajdonosa is. Korábban a források arról számoltak be, hogy kedden hat személyt kísértek be kihallgatásra a Prahova megyei rendőrségre, köztük Cornel Dinicut és a komplexum adminisztrátorait.

A nyomozók kihallgatták Gura Vadului volt és jelenlegi polgármesterét, illetve a hivatal urbanisztikai osztályának egyik munkatársnőjét is. Az ügyészség kedden jelentette be azt is, hogy a Prahova megyei Ferma Dacilor panziónál történt tűzesetben kiterjesztette az in rem büntetőeljárást hamisításra és hivatali visszaélésre vonatkozóan. Az okirat hamisítás, hamisítás és hivatali visszaélés bűncselekménye a Gura Vadului községhez tartozó Tohani faluban levő panzió épületének jogi helyzetével kapcsolatos – tájékoztatott a Prahova megyei ügyészség.

A december 26-ai tűzesetet követően hét személy elszenesedett maradványait találták meg a helyszínen. Őket DNS-minták alapján azonosították. Egy nyolcadik személyt eltűntként tartanak jelenleg nyilván, de folyamatban van a helyszínen talált további csontmaradványok igazságügyi genetikai szakértői vizsgálata – közölte korábban az ügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában