Választások

2024.05.07. 17:51

Nyolc jelölt száll versenybe Marosvásárhely polgármesteri tisztségéért

Agerpres

Nyolc jelölt száll versenybe Marosvásárhely polgármesteri tisztségéért, öten közülük függetlenként indulnak a június 9-i helyhatósági választásokon - derül ki a jelöléseket véglegesítő jegyzőkönyvből, amelyet kedden tett közzé a megyeszékhely 1-es számú választási irodája.
Függetlenként indul Soós Zoltán jelenlegi polgármester (akit az RMDSZ támogat), Rodica Baciu gazdasági szakember, Cosmin Adrian Pop üzletember, Dorin Florea volt marosvásárhelyi elöljáró és Horaţiu Suciu orvos (akit a Nemzeti Liberális Párt támogat).
A Mentsétek meg Romániát Szövetségből (USR), a Népi Mozgalom Pártjából (PMP) és a Jobboldal Erejéből álló Egyesült Jobboldal Szövetség (ADU) polgármester-jelöltje Radu Mircea Pescar üzletember, a Szabad Emberek Pártja (POL) Radu Bălaş újságírót, a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) pedig Cristian Vântu orvost indítja.
Városi tanácsosi jelöltlistát a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ), a Nemzeti Liberális Párt (PNL), az AUR, az ADU, az Erdélyi Magyar Szövetség (EMSZ), a Szociáldemokrata Párt (PSD), a Szociálliberális Humanista Párt (PUSL) és a POL nyújtott be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában