Panelbeszélgetés

2024.05.07. 16:48

Új kihívások és perspektívák a street artban

Sajtóanyag

Az utcai művészet társadalmi és kulturális szerepéről tartanak panelbeszélgetést Street art – Utcára vele? címmel május 12-én, vasárnap este 7 órától a Mathias Corvinus Collegium szervezésében, a Festum Varadinum eseménysorozat keretében.
Adriana Aurora Lipoveanu, a Nagyváradi Főépítészi Igazgatóság ügyvezető igazgató-helyettese, Roxana Netea vizuális művész, Emődi Tamás építész, műemlékvédő és Fekete Tibor képzőművész az „utcai” és a „művészi” művészet definícióját, illetve a street art társadalmi és kulturális életben betöltött szerepét tárgyalják majd, de a beszélgetés során kitérnek majd arra is, hogy hogyan viszonyul az utcai művészet az államilag támogatott művészethez, és milyen finanszírozási lehetőségei vannak. A beszélgetés moderátora Zuh Deodáth, az egri Eszterházy Károly Katolikus Egyetem docense.
Bár a beszélgetés románul fog zajlani, a szervezők biztosítanak magyar nyelvű szinkrontolmácsolást. A helyszín a nagyváradi római katolikus püspöki palota FIX alagsori rendezvényterme lesz (Kanonok sor 2. szám). A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött; a részvételi szándékot az alábbi űrlap kitöltésével jelezhetik az érdeklődők: https://bit.ly/streetart-utcaravele

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában