Keresőakció

2024.01.22. 16:55

A szomszéd országból átszökött, kritikus állapotban levő ukrán férfit keresnek a hegyimentők a Máramarosi-havasokban

Illusztráció

Agerpres

Egy kritikus egészségügyi állapotban levő ukrán férfit keresnek a Máramarosi-havasokban hegyimentők és határrendőrök alkotta csapatok - tájékoztatott hétfőn a Máramaros megyei Salvamont igazgatója.
Dan Benga szerint egy ukrán férfi riasztotta a román hatóságokat, hogy a Máramarosi-havasokban látott egy másik ukrán férfit, aki segítségre szorul. A telefonáló szerint a férfin a súlyos hipotermia tünetei észlelhetők, fagyási sérüléseket szenvedett, és képtelen mozogni. A vegyes mentőcsapatok elindultak a keresésére, a Salvamont SMURD-helikopter bevetését is kérte a férfi elszállítására.
A határrendészet máramarosszigeti területi felügyelőségének szóvivője arról tájékoztatott, hogy az ukrán állampolgár illegálisan hatolt be a hegyeken keresztül Romániába, és eltévedt.
Oana Pârcălab szerint az ukrán férfi a Bendreasca hegy közelében tévedt el. A másik ukrán férfi által szolgáltatott információk alapján a sérült férfi Oroszkő település környékén lehet, a hegyek között, ahol jelentős a hóréteg vastagsága.
A mentőakcióban négy hegyimentő, öt határrendész, és egy SMURD-helikopter vesz részt - közölte a szóvivő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában