IGSU

2024.01.22. 16:15

A katonai tűzoltók 27 személyt mentettek ki a kocsironcsok közül a hétvégén

Illusztráció

Agerpres

Az elmúlt 72 órában több műszaki mentést végeztek a katonai tűzoltók a közutakon, melyek nyomán 27 személyt vágtak ki az autóroncsok közül - tájékoztatott hétfőn a katasztrófavédelmi főfelügyelőség (IGSU).
A közlemény szerint az elmúlt hét végén a SMURD-csapatok 3910 személynek nyújtottak sürgősségi egészségügyi ellátást, a katonai tűzoltókat 184 tűzesethez riasztották.
Pénteken, szombaton és vasárnap országszerte összesen 4736 sürgősségi helyzetben segítettek a katasztrófavédelmi erők.
A katonai tűzoltók 615 vészhelyzetben nyújtottak segítséget, melyek során 40 személyt mentettek ki.
Az Argeş, Beszterce-Naszód, Dâmboviţa, Hunyad, Hargita, Máramaros, Maros, Neamţ, Olt és Prahova megyében regisztrált csapadék és áradások nyomán a katonai tűzoltók 26 udvarból, két melléképületből, három pincéből szivattyúzták ki a vizet, ugyanakkor hét hóban elakadt személygépkocsit ástak ki.
A tűzoltók ugyanakkor 111 útra dőlt fát és három oszlopot távolítottak el az úttestről, egy Maros megyei településen 65 juhot mentettek ki egy juhakolból, amelyet az elárasztás veszélye fenyegetett - tájékoztatott még az IGSU.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában