Per

2023.11.15. 10:52

A bűntett elévülésére hivatkozva megszüntették a Gigi Becali ellen választási csalás miatt indított pert

Forrás: gsp.ro

Agerpres

Elévülés miatt megszüntette szerdán a bufteai bíróság George Becali perét, amelyben a FCSB labdarúgóklub tulajdonosát választási csalással vádolták. A büntető törvénykönyv értelmében a Becali által elkövetett bűntett elévülési ideje öt év, ami idén októberben lejárt. A vádirat csak idén januárban került a bíróság elé, miután a bufteai ügyészség négy éven át nyomozott az ügyben.
George Becalit 2015 áprilisában feltételesen szabadlábra helyezték, miután letöltötte egyharmadát 3 év és 6 hónapos börtönbüntetésének, amelyet három büntetőperben kapott. Amikor kiengedték a börtönből, megvonták tőle a választott tisztség betöltésének jogát és a szavazati jogot is.
Ennek ellenére 2018-ban Gigi Becali részt vett a férfi és nő házasságán alapuló család fogalmának alaptörvénybe iktatásáról szóló népszavazáson. „Akkor is elmegyek szavazni, ha 40 fok van odakint. Ha kell, négykézláb is elmegyek a népszavazásra. Ez az utóbbi évek legnagyobb akciója Romániában, fontosabb, mint az összes háború. Nemzetünk, gyermekeink és unokáink jövője múlik ezen. Ha nem tesszük egyértelművé, hogy a családot egy férfi és egy nő alkotja, akkor nehéz lesz. Mert szépen lassan megtámadnak minket. Nem most, hanem 20-30 év múlva. A tankönyvekben azt fogják írni, hogy >>milyen jó melegnek lenni<<. Meg kell mentenünk az országot” - fogalmazott Gigi Becali 2018 októberében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában