Bérkövetelés

2023.07.12. 16:57

Rafila szerint elvi megállapodásra jutottak a szakszervezetekkel az egészségügyi dolgozók bérkövetelései kapcsán

Elvi megállapodásra jutottak szerdai egyeztetésükön a kormány és az Egészségügyi Szolidaritás szakszervezeti szövetség képviselői az egészségügyi dolgozók bérkövetelései kapcsán - nyilatkozta Alexandru Rafila.

Agerpres

Az egészségügyi miniszter elmondta, a Marcel Ciolacu kormányfő részvételével zajlott tárgyaláson egyebek mellett megállapodtak abban, hogy a kormány módosítja, illetve kiegészíti majd a 2023/63-as sürgősségi rendeletet úgy, hogy az tegye lehetővé az egységes bértörvényben előírt pótlékok és juttatások maradéktalan kifizetését az egészségügyi alkalmazottak számára.
A miniszter hozzátette, keresik a megoldásokat a több műszakban dolgozókat érintő bér- és bérpótlék-követelések teljesítésére is, illetve a tervek szerint pótlólagos járulékfizetési időszakként ismerik majd el az ügyeleteket.
Rafila hangsúlyozta, "technikai megbeszélést" folytattak, jogszabálytervezet még nem született, a jövő héten tovább egyeztetnek a javaslatok gyakorlatba ültetéséről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában