Programajánló

2024.04.28. 19:35

32. Festum Varadinum: hétfői és keddi programok

Forrás: Facebook/Festum Varadinum

Fotó: Őrősi Renáta

BN-összeállítás

Április 29., hétfő 16 óra – kiállításmegnyitó a Tibor Ernő Galériában. A Tibor Ernő Galéria alkotóközösségének a rendezésében a Föld tiszteletére szervezett festménykiállítás a bolygónk iránti tiszteletet és szeretetet hivatott kifejezni. A kiállítás nemcsak a művészet szerelmeseinek szól, hanem mindenki számára nyitott, aki értékeli bolygónk csodáit és fontosnak tartja annak védelmét. Célja, hogy inspirálja a látogatókat a környezettudatos gondolkodásra és cselekvésre, felhívva a figyelmet a Föld megőrzésének szükségességére.

17 óra – Az én tizenkettőm, kiállításmegnyitó a Partiumi Színházi Gyűjtemény termében. Varga Zoltán Zsolt írókról és költőkről készült portrészobrai kiállításának megnyitója. Az esemény során Varga Zoltán Zsolt maga vezeti körbe a látogatókat, megosztva velük a művek mögötti inspirációkat és történeteket.

18 óra – Áfra János könyvének bemutatója a Léda-házban. Az Omlás az eddigi életmű összegző tovább gondolása, egy kötetről kötetre következetesen új kérdésirányokat és megszólalásmódokat kikísérletező poétikai építkezés eredménye. E gondos és gondterhelt töprengések nem nyugvópontok könnyelmű kijelölései, sokkal inkább tragikus életesemények, botrányos hétköznapiságok és eleven transzcendenciaélmények feszültségtereit képzik meg, melyek a teremtés kaotikus rendjétől vezetnek el a megelőzni vágyott egyetemes világégés víziójáig. Szervezők: Holnap Kulturális Egyesület, CED.

18 óra – Tapolyai Emőke: Állj mellé! Használati útmutató felnövekő gyermekeinkhez. Hogyan lehet bölcsen nevelni gyermekeinket a felnőtté válás előszobájában – Szülők Akadémiája a FIX Makerspace rendezvénytermében, az MCC szervezésében.

19 óra – Gerendás Péter gitáros önálló estje a Varadinum Színházfesztiválon. Az est folyamán Gerendás Péter, a gitár varázslója, saját szerzeményeit és gitárjátékának remekeit mutatja be. Egy felejthetetlen zenei élmény, amely megérinti a hallgatóság szívét. Szervezők: Mandala Dalszínház, Varadinum Alapítvány, Szigligeti Tanoda Egyesület.

Április 30., kedd 16.30 – a Fényes Szabolcs-emléktábla megkoszorúzása. Ebben a házban született és töltötte gyermekkorát a magyar könnyűzene klasszikusa, Fényes Szabolcs. A zeneszerző születésének évfordulóján koszorút helyeznek el, megemlékezve munkásságára.

17 óra – Alzheimer – Kollár István filmjének vetítése a FIX-ben. Szervező: Caritas Catolica.

18 óra – Nemlaha György, az MTVA nyugalmazott zenei szerkesztőjének előadása Fényes Szabolcsról a Léda-házban. Szervező: RMDSZ-nőszervezet.

19 óra – Domokos László: Székely Standup a bábszínházban. Szervező: Varadinum Alapítvány, RebekArt Produkció.

A szervezők a műsorváltoztatás jogát fenntartják. A további programokról, illetve az esetleges változásokról a festumvaradinum.ro, illetve a facebook.com/varadinum oldalakon lehet tájékozódni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában