Gyász

2024.04.28. 17:25

Elhunyt Farkas László helytörténeti író

Forrás: Facebook/Farkas Laszlo

BN-összeállítás

Szomorú hír járta be a közösségi médiát: április 28-án, vasárnap elhunyt Farkas László nagyváradi helytörténeti író. A Körös-parti város iránti lokálpatriotizmusáról közismert Farkas László írásai megjelentek helyi napilapokban, de a közelmúltig rendszeresen közölt a Várad irodalmi folyóiratban is, valamint érdekességekkel szolgált Nagyváradról a Facebook közösségi oldalon, ahol több, a város iránt érdeklődő közösséget összegyűjtő csoport adminisztrátora is volt. Helytörténeti írásait nemrégiben két kötetben adta ki: 2022-ben jelent meg a Történetek a régi Nagyváradról című, melyet 2023-ban folytatás követett Emlékképek és újabb történetek a régi Nagyváradról címmel. „A régi Várad bennünk, itt születettekben van, azokban, akik itt nőttünk fel, itt élünk vagy külföldre távoztunk, de az írásaim célja, hogy azokban is benne legyen, akik nem itt születtek, de váradiak akarnak lenni, mert valahonnan azért meg kell tanulni a váradiságot” – fogalmazott legutóbbi, tavaly októberben tartott könyvbemutatóján. 

Forrás: erdon.ro

„Farkas László mindenről úgy ír, mintha az olvasója mellett állna, érthetően, közvetlenül mesél mindenről, ami éppen foglalkoztatja. S nem kétséges: mindenre kiterjed a figyelme. A posta, a vízmű, a kórházak élete, a kirakatok és a korzó, az irodalom, a kávézók, cukrászdák és a színház világa egyaránt megelevenedik ezt a fekete-fehéren is színes kötetet lapozgatva” – írta róla, illetve a 2022-ben megjelent kötetéről a dehir.ro debreceni hírportálon Szénási Miklós.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában